Cum a obţinut proprietarul unui apartament evacuarea unei antene de telefonie mobilă de pe terasa blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj al unui bloc din Alba Iulia a obţinut în justiţie evacuarea antenei unui operator de telefonie mobilă care se află de 17 ani amplasată pe terasa imobilului.

Contractul de închiriere a suprafeţei de 73 de metri pătraţi a fost încheiat, în anul 2002, de către Asociaţia de Proprietari Parc Cetate. Reclamantul, A. Florin, este proprietarul apartamentului deasupra căruia sunt amplasate direct echipamentele de telefonie mobilă ale companiei de telefonie. Acesta a devenit proprietarul apartamentului la data de 4 septembrie 2006, în baza unui contract de vânzare - cumpărare şi a arătat că nu şi-a exprimat acordul în sensul încheierii contractului de închiriere.

Un proces similar a existat şi în perioada 2012 - 2013, când, prin sentinţă definitivă, s-a dispus obligarea companiei Vodafone să procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobilă pe care le-a amplasat pe terasa blocului M7, motivul evacuării fiind acela al folosirii şi întreţinerii necorespunzătoare a spaţiului închiriat care a dus la infiltraţii de apă, conducând la degradarea continuă a apartamentului aflat în proprietatea sa. Ulterior, compania a obţinut un ”contract de tranzacţie” prin care reclamantul îşi exprima acordul cu amplasarea şi funcţionarea echipamentelor de telefonie mobilă până la 24 octombrie 2017, când antena ar fi trebuit evacuată de pe bloc.

”Potrivit prevederilor aceleiaşi tranzacţii, pârâta se obliga să întreţină suprafaţa închiriată în condiţii optime. Dovada faptului că nu şi-a îndeplinit această obligaţie este şi faptul că în continuare s-au produs infiltraţii de apă, consecinţa acestor infiltraţii fiind inclusiv deteriorarea apartamentului. Reclamantul a apreciat că se impune evacuarea echipamentelor pârâtei de pe terasa blocului în care se află apartamentul său în condiţiile în care, începând cu data de 24.10.2017, a expirat atât valabilitatea contractului de închiriere încheiat cu Asociaţia de Proprietari Parc Cetate cât şi acordul său dat în calitate de coproprietar al părţilor indivize comune ale imobilului în sensul amplasării echipamentelor de telefonie mobilă, acord fără de care asociaţia de proprietari nu putea încheiat un act adiţional la contract”, se susţine în decizia de la Tribunalul Alba, care i-a dat dreptate proprietarului din blocul M7.

Imagine indisponibilă

Judecătorul afirmă că în cauză nu s-a făcut dovada de către compania de telefonie că reclamantul sau persoana de la care acesta a cumpărat imobilul de mai sus şi-ar fi dat acordul în sensul încheierii unui contract de închiriere. ”În cauză, nu s-a făcut dovada vreunui act adiţional de prelungire a valabilităţii contractului de închiriere. Conform art.8 din respectiva Tranzacţie, pârâta s-a obligat să întreţină suprafaţa închiriată în condiţii optime. Nu şi-a îndeplinit această obligaţie, în imobil s-au produs infiltraţii de apă, consecinţa acestor infiltraţii fiind deteriorarea apartamentului reclamantului”, se mai afirmă în document. Proprietarul apartamentului a făcut dovada pretenţiilor sale cu acordurile de despăgubire încheiate cu reprezentanţii companiei.

În aceste condiţii, instanţa a considerat că cererea reclamantului este întemeiată, a admis cererea de chemare în judecată şi a obligat societatea să procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobilă amplasate pe terasa blocului M7, situat în Alba Iulia, Bulevardul 1 Decembrie 1918. Decizia Judecătoriei a fost contestată, iar dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Alba.

Citiţi şi:

 

FOTO 55 de ani de la catastrofa aeriană de la Cugir. 31 de oameni au murit după prăbuşirea unui avion TAROM

 

VIDEO Ursul brun în mediul său natural. Imagini spectaculoase surprinse în Munţii Apuseni

 

Licitaţie eşuată pentru vânzarea activelor falimentarei Moldomin. Deşi au fost presiuni de la Guvern, Cupru Min Abrud nu a participat

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite