Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Cum s-a apucat un infirmier de la Psihiatrie să vândă ilegal Diazepam şi Xanax. Era cunoscut drept „Doctorul John“ printre pasionaţii de halucinogene

0
10 Dec 2019 12:40:18
Autor: Dorin Ţimonea
Infirmierul a găsit o modalitate de a câştiga bani prin vanzarea de medicamente considerate droguri
Infirmierul a găsit o modalitate de a câştiga bani prin vanzarea de medicamente considerate droguri

Un infirmier angajat la secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean Alba a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a vândut ilegal Xanax şi Diazepam. Acuzaţia oficială este cea de trafic de droguri de risc.

I. Ioan, cunoscut sub porecla de ”doctorul John”, în vârstă de 50 de ani, obişnuia să vândă ilegal astfel de medicamente unor persoane care nu ar fi avut nevoie de acestea. Un investigator sub acoperire al Poliţiei a cumpărat de la infirmier de trei ori zeci de comprimate de tipul celor menţionate. 
 
Cumpăra medicamentele din farmacii pe baza unor reţete pe care le scria pe numele său. În final, infirierul a fost prins, a recunoscut faptele, iar Tribunalul Alba a admis în 2 decembrie acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Inculpatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani.
 
În motivarea deciziei de la Tribunal este descrisă pe larg întâlnirea din 18 februarie 2019, dintre vânzătorul de medicamente şi investigatorul sub acoperire al Poliţiei. Investigatorul l-a contactat prin intermediul aplicaţiei WhatsApp. 
 
”Investigatorul i-a relatat că are anumite probleme personale şi ştie că acesta a ajutat şi alte persoane, vânzându-le pastile Xanax pentru a le ameliora starea psihică sau emoţională. După ce au fost discutate cauzele care au generat problemele de sănătate, I. I. s-a oferit să-i vândă substanţele respective. În acest sens, i-a solicitat suma de 150 lei şi i-a spus să îl aştepte în jur de 10-15 minute în autoturism întrucât se va deplasa la o farmacie pentru a obţine substanţele. Cei doi s-au despărţit iar I. I. s-a deplasat în autoturismul său, din interiorul căruia a luat o coală de hârtie de dimensiunile unei reţete medicale. Acesta s-a deplasat cu hârtia respectivă în mână până în interiorul farmaciei (...). După 10 minute I. I. s-a întors în autoturismul în care se afla investigatorul, predându-i o cutie inscripţionată XANAX care conţine 3 blistere, fiecare cu câte 10 comprimate de culoare roz, precum şi o cutie inscripţionată Stilnox, care conţine un blister cu 20 comprimate de culoare albă. I. I. a întrebat dacă doreşte mai multe cutii cu astfel de substanţe, având în vedere că cele pe care i le-a vândut ar trebui să-i ajungă mai bine de o lună”, se precizează în document. 
 
”Doctorul John” i-a spus acestuia, în continuare, să nu consume mai mult de un comprimat o dată şi i-a relatat că obişnuieşte de mult timp să vândă astfel de substanţe, existând persoane cărora le-a vândut zeci de astfel de cutii. Cercetările realizate ulterior au arătat că infirmierul a cumpărat din farmacie o cutie de Stilnox (20 de comprimate), o cutie de Xanax (30 de comprimate) şi o cutie de Diazepam (30 de comprimate). Acesta a furnizat datele sale personale farmacistei şi a plătit pentru substanţele respective suma de 20,53 lei. În anchetă au fost identificaţi şi trei martori care au descris cum au cumpărat medicamentele din categoria drogurilor de la angajatul Spitalului Judeţean Alba.
 
Instanţa a mai dispus confoscarea medicamentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate în 26 iunie 2019, precum şi a sumele de 150 lei, respectiv 350 lei, ce au fost dobândite prin valorificarea drogurilor. În plus, acesta a mai fost obligat să plătească chletuieli judiciare în valoare de 2.000 de lei. 
 

Citiţi şi:

 

Cum au fost prinşi cinci traficanţi de droguri cu ajutorul unui investigator sub acoperire. Un inculpat este fiu de poliţist

 

Rechizitoriu DNA Alba Iulia. Cum au acţionat „concertat“ doi afacerişti pentru a obţine ilegal peste 2,4 milioane de lei

 

FOTO Cine este tânărul care a murit în accident de motocicletă la o zi după ce a împlinit 18 ani. Cum circula fără permis şi cu „motorul“ neînmatriculat

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii