Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Cursuri suspendate temporar în 4 unităţi de învăţământ din Alba Iulia unde sunt mulţi copii absenţi din motive medicale

0
26 Feb 2020 09:03:27
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Patru unităţi de învăţământ din Alba Iulia şi-au suspendat temporar activitatea, total sau parţial, din cauza numărului mare de elevi care sunt absenţi, cei mai mulţi din motive medicale.

Astfel, Grădiniţa cu Program Normal nr. 1, situată în centrul municipiului, structură a GPP „Scufiţa Roşie”, şi-a închis porţile integral pentru toată săptămâna 24 – 28 februarie, iar la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13, activitatea didactică va fi suspendată între 26 – 28 februarie, dar numai la grupa mare. 
 
Tot 3 zile, începând de ieri până pe 27 februarie, inclusiv, nu vor mai merge la şcoală nici elevii unei clase de-a VI-a de la Liceul Tehnologic „Alexandru Domşa”, în timp ce şcolarii clasei a IV-a de la Liceul cu Program Sportiv vor sta acasă şi vineri, 28 februarie.  
 
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a cerut limitarea, suspendarea şi chiar anularea tuturor activităţilor care implică deplasări în străinătate şi limitarea la maximum sau chiar suspendarea organizării la nivel local sau naţional a oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare, cum sunt simpozioane, conferinţe, excursii, vizite de studiu. MEC recomandă, totodată, ca activităţile planificate în săptămâna „Şcoala altfel” să se desfăşoare în incinta şcolilor, evitând astfel riscul apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii