Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunţare în dosarul privind două apartamente din casa pierdută de familia Iohannis în instanţă

0
19 Apr 2017 14:46:21
Autor: Dorin Ţimonea
Casa din Sibiu pierdută de familia Iohannis în instanţă
Casa din Sibiu pierdută de familia Iohannis în instanţă

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunţare în dosarul în care locatarii a două apartamente din imobilul din Sibiu pierdut în instanţă de preşedintele Klaus Iohannis încearcă să redevină proprietari. Decizia definitivă va fi pronunaţată în 26 aprilie 2017.

”S-a încheiat procesul, iar instanţa a rămas în pronunţare pentru 26 aprilie. Astfel, miercurea viitoare vom avea o soluţie. A venit dosarul de la Curtea de Apel Piteşti, care a privit fondul problemei şi pentru care s-a amânat anterior judecarea recursului”, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.
 
Judecarea recursului împotriva hotărârii Tribunalului din Sibiu a fost amânată de două ori deoarece Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat dosarele de la Curtea de Apel Piteşti în urma cărora preşedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv imobilul din Sibiu, acestea fiind necesare în prezenta cauză. 

Tribunalul din Sibiu a admis în octombrie 2016 acţiunea prin care locatarii încearcă să redevină proprietari, recursul fiind declarat de familia Baştea. Locatarii celor două apartamente din centrul Sibiului încearcă să redevină proprietari ai acestor locuinţe pe care le-au cumpărat de la statul român, în calitate de chiriaşi, în anii 1990. La sfârşitul lunii februarie, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia în anulare a familiei lui Klaus Iohannis, astfel că famillia preşedintelui a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului. Ca urmare a deciziei Curţii de Apel Piteşti, Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut definitiv casa situată pe strada Nicolae Bălcescu, din centrul Sibiului, unde funcţionează, în prezent, şi sediul unei bănci.

Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, cumpărat jumătate de soţii Iohannis la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român. În anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Potrivit soluţiei pronunţată în acest caz de Tribunalul Sibiu în octombrie 2016, a fost admis apelul formulat de locatarii revizuenţi în contradictoriu cu intimaţii Baştea Rodica în calitate de moştenitor al defunctului Baştea Ioan, Iohannis Klaus Werner şi Iohannis Carmen Georgeta, Statul Român prin Consiliul local Sibiu şi SC Urbana SA. Familia Iohannis nu a mai contestat decizia, apelant find doar Baştea Rodica. În consecinţă, Klaus şi Carmen Iohannis au accesptat decizia Tribunalului Sibiu prin care locatarii celor două apartamente redevin proprietari, respectiv revin la situaţia anterioară dobândirii dreptului de proprietate de către familia Iohannis şi Baştea Rodica. După ce au obţinut proprietatea clădirii, aceştia s-au îndreptat împotriva locatarilor-proprietari şi au obţinut în instanţă anularea titlurilor de proprietate. Este vorba despre persoanele fizice Antonescu Elisabeta, Oargă Ioan Adrian, Oargă Ancuţa Steluţa şi Oargă Ioan.

Procesul de revizuire a debutat potrivit informaţiilor de pe portal în anul 2009 la Judecătoria Sibiu iar apelul ajuns la Tribunalul Sibiu a fost suspendat în 26.11.2010 până la soluţionarea procesului aflat pe rolul Curţii de Apel Braşov.

Citiţi şi:

 

Idee de business: mică afacere cu haine produse din lână românească

 

Doi investitori români au obţinut aviz să caute aur în pâraiele din Apuseni. Ce metodă arhaică stă la baza exploatării

 

Un preot din Alba ajută peste 200 de copii şi vârstnici din familii nevoiaşe: „Menirea mea este să sprijin cu tot ce pot oamenii“

 

„Pomana“, „promoţia“ şi „ziarul“, noile metode de înşelăciune şi furt ale escrocilor. Cum acţionează infractorii

 

Românca internată cu „durere toracică“, operată de „infecţie mandibulară“ şi moartă de infarct. Soţul îndurerat cere statului român 1,5 milioane de euro

 

Abuzurile din industria transportului de marfă cu camionete. Cum mor şoferii obligaţi să parcurgă mii de kilometri fără odihnă. Cazul trist al lui Alex Barbu

 

Românul expert în fotografie pentru dentişti, pe care o predă în toată lumea. L-a cunoscut pe stomatologul care i-a reparat dantura celebrului Ronaldinho

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările