Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Dacian Cioloş, la Alba Iulia, despre Camerele Agricole: Trebuie trecut la treabă, concret, pe teren

0
30 Aug 2013 16:20:47
Autor: Lavinia Bălulescu
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Comisarul european Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Alba Iulia, că pentru Camerele Agricole este important să înceapă să funcţioneze şi că "trebuie trecut la treabă, concret, pe teren", pentru că legislaţia poate fi îmbunătăţită în funcţie de ceea ce se observă în teren.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Alba Iulia, despre Camerele Agricole, că ar trebui oprite modificările legislative şi să se treacă "la treabă, concret, pe teren", transmite Mediafax.

"Nu mai vreau să comentez noul, vechiul sistem. Cred că ar trebui oprite odată toate modificările astea de legislaţie, şi iar ordonanţe de urgenţe, şi încă o altă modificare şi trebuie trecut la treabă, concret, pe teren. Pentru mine, atâta timp cât sunt respectate nişte principii de bază, în care constituirea camerelor agricole se face prin implicarea directă a agricultorilor şi a reprezentanţilor agricultorilor şi li se dă lor forţa, puterea pe urmă de a-şi structura servicii de consultanţă şi alte forme de reprezentare, e un model bun de început", a spus Cioloş.

Dacian Cioloş a adăugat că pentru Camerele Agricole este important să înceapă să funcţioneze, pentru că legislaţia poate fi îmbunătăţită în funcţie de ceea ce se observă în teren.

"Important e să înceapă, pentru că orice legislaţie poate să fie îmbunătăţită în funcţie de ceea ce se observă pe teren. Dar deja de ani de zile se tot schimbă şi modifică legislaţia şi nu se văd rezultatele şi agricultorii au nevoie acuma de structuri care să fie active pe teren", a mai spus Cioloş, conform Mediafax.

Comisarul european Dacian Cioloş participă, vineri şi sâmbătă, la Alba Iulia, la Festivalul "Dilema Veche", având în paralel întâlniri cu reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene. Cioloş participă, vineri, la dezbaterea "Identităţi locale, identitate europeană", organizată în cadrul festivalului.

CITIŢI ŞI:

VIDEO INTERVIU Comisarul european Dacian Cioloş: „Noua Politică Agricolă Comună avantajează România“

Festivalul „Dilema veche“ în Cetatea Alba Iulia: trei zile cu teatru, film, dezbateri, muzică într-un spaţiu inedit

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările