Dana Cristea face decoraţiuni pentru nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fire dinamică, albaiulianca Dana Cristea are o prosperă afacere axată pe decorarea, asigurarea unui ambient cât mai plăcut la diverse evenimente festive. A început cu baloane colorate.

Data naşterii: 3 martie 1984, Alba Iulia
Educaţie: Liceul nr.4 Alba Iulia (specialitatea design-vestimentar), şcoala postliceală de analist-programator
Starea civilă: căsătorită, un băiat


Specializată în design vestimentar, Dana Cristea şi-a încropit o firmă axată, în principal, pe decoraţiunile pentru nunţi. Afirmă că baloanele au reprezentat pentru dânsa debutul în afaceri, dar că la nunţi nu mai prea sunt la modă ca acum câţiva ani.

Mii de baloane pentru manifestări festive

 "Avem fel şi fel de forme, de decoraţiuni cu baloane, mii de suporţi ca să ne uşureze munca şi să dea roade. Actualmente, lucrăm cu baloane pentru diverse festivităţi inaugurale şi manifestări dedicate copiilor. Ei iubesc cel mai mult baloanele. La acest gen de evenimente folosim în jur de 3000-4000 de baloane", precizează tânăra. Afirmă că, întrucât în România nu a auzit de vreo firmă care să producă baloane, le achiziţionează de la unităţi specializate în importul acestui tip de produse, pe care le personalizează în funcţie de cerinţele clientului.

Afacerea s-a axat mai apoi şi pe flori. "În primă fază, cumpăram flori din toate florăriile. Mai apoi, lucrând la scară mai mare, am intrat în contact cu depozitele de flori, pentru a oferi servicii de calitate, la un preţ rezonabil", povesteşte Dana Cristea. În prezent, importă doar din Olanda, unde există o adevărată bursă a florilor.

"În Olanda se colectează flori din toată lumea. Acolo găseşti permanent flori din Asia, Africa, de peste tot, care se vând prin intermediul unor agenţi de bursă. În Olanda găseşti permanent orice fel de floare, indiferent de sezon. Într-adevăr, preţurile sunt un pic mai mari, dar calitatea florilor e net superioară celor din grădinile autohtone", apreciază albaiulianca.

Achiziţionează în sezonul nunţilor aproximativ 15.000 de fire de flori

Martie este luna din în care achiziţionează cele mai multe flori, dar şi vara când nunţile sunt în toi. În aceaste perioade ale anului cumpără din Olanda peste 15.000 de fire de trandafiri, frezii, lalele, crini imperiali, crini asiatici, plus plante de ghiveci.

image

Axată în special pe nunţi, firma pe care o administrează, asigură tot ce înseamnă invitaţii, ornamente florale, buchetele miresei şi naşei, lumânările de cununie, rochia miresei şi costumul mirelui, plus accesoriile, inclusiv consilierea în ceea ce priveşte alegerea rochiei şi a costumului mirilor. "Ne ocupăm chiar de croitorie la comandă, lucrăm pe diferite forme de corp şi pe diferite croiuri, în funcţie de preferinţele clientului. Avem cataloage de specialitate, site pe internet, cu modele de rochii şi costume unde solicitanţii pot vizualiza colecţiile firmelor cu care lucrăm", spune Dana Cristea.

Potrivit albaiuliencei, costurile unor asemenea servicii se încadrează între 2.000-5.000 de lei. "La nunţi mari, cu 250 de invitaţi, se ajunge undeva la suma de 5.000 de lei. Cred că nu e mult, pentru că numai rochia miresei poate ajunge la 1.000 de lei, fără accesorii însemnând coroniţă, voaluri, diademă, ace de păr. În general, adunate ban cu ban, mărunţişurile costă, nu nunta ca atare. Decoraţiunile la noi chiar ies ieftine. Dar există şi preţuri de criză, în jur de 2.000 de lei", apreciază femeia.

Dana Cristea se consideră un om împlinit, e fericită. Administrează, împreună cu soţul, o afacere sănătoasă, într-un domeniu care-i place, şi-a întemeiat o familie şi are un băieţel care va împlini în curând 3 anişori.

Ce-i place:
"Practic, pasiunea mea e munca. Și în timpul liber tot de firmă mă ocup. Îmi plac florile şi ornamentele florale. la oameni apreciez onestitatea şi corectitudinea."

Ce nu-i place:
"Nu-mi plac oamenii îngâmfaţi, plini de sine, dar fără fundament solid, persoanele cu stare materială bună, care uită de unde au plecat şi îi subapreciază pe cei din jur doar pentru că nu au bani cât ei."

Ce noutăţi au apărut în organizarea nunţilor ?
D.C.: „De exemplu, paharele care se sparg la intrarea mirilor în sală, ca să le aducă noroc, se decorează din ce în ce mai complex. Se aplică, mai nou, inimioare şi fel şi fel de păsări pe aceste pahare. De asemenea, se solicită de multe ori pahare inscripţionate cu numele mirilor, cu data naşterii lor etc.“

Se simte criza în derularea afacerii ?
D.C.: „În ceea ce priveşte florile, nu se simte chiar deloc, pentru că lucrăm altfel decât sunt obişnuiţi oamenii din Alba, aşa ne-am şi câştigat clientela. Însă, în privinţa rochiilor de mireasă, se simte un pic criza, pentru că intervine ideea de a micşora costurile şi mulţi clienţi preferă să închirieze rochii decât să le cumpere.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite