Daniel Tudor are o piesă în topurile muzicale din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Tudor are o piesă care a stat 11 zile pe locul I într-un top specializat în muzică, realizat de ascultătorii din Germania. Piesa „Pulse of life“ este şi acum în primele zece melodii de pe site-ul www.track4.de unde sunt înregistrate peste 9.500 de trupe.

Daniel Tudor este un muzician complet, compune singur piesele, textul şi muzica. Face partea vocală şi instrumentală singur la cele mai multe din melodiile sale. A plecat în Germania în 1990 pentru a cumpăra o chitară şi s-a mai întors definitiv abia în urmă cu doi ani şi jumătate. La Alba Iulia a reuşit să îşi îndeplinească visul, un studio de înregistrare.

Chitaristul spune că a moştenit talentul artistic de la mama sa care a fost cântăreaţă de muzică populară. „Îmi aduc aminte de înregistrările la «Floarea din Grădină», la care mergeam împreună cu mama. Cântam orice pe vremea aceea“, spune artistul. Daniel Tudor a intrat la Şcoala de Artă la Bucureşti cu nota 9,90 dar a urmat doar jumătate de an.

„Ne-am mutat la Alba Iulia şi nu am mai continuat. Mai apoi am urmat cursurile la Şcoala Populară de Artă, unde am învăţat chitară. Am ales instrumentul pentru că se pretează la mai multe genuri muzicale. Consider, însă, că cel puţin în cazul meu, 98% din procesul de învăţare este autodidact“, a spus Daniel Tudor. De chitară nu s-a îndepărtat niciodată chiar dacă în timp a învăţat şi alte instrumente, cum ar fi orga.

A plecat în Germania după chitara preferată

„După Revoluţie am plecat în Germania să-mi iau chitara preferată, care cosata peste 1.000 de dolari . La noi pe vremea aceea nu se găseu scule. Am lucrat la întreţinerea unui stadion municipal de fotbal şi mi-am luat chitara. În minte şi acum, magazinul de instrumente era pe o stardă plină de magazine şi era o mulţime de oameni pe străzi. Când am ieşi cu chitara în mână nu m-aş fi dat pe nici un altul“, îşi aminteşte Daniel.

În Germania a cântat alături de trupa Remedy, dar experienţa nu a fost una plăcută. „Cu toate că plăteam chirie pentru sala de repetiţi, foloseam sculele mele şi făceam cam 80% din muzică eram trecut în trupă doar invitat. În Germania există termenul de oaspete muncitor, aşa sunt priviţi imigranţii“, a spus Daniel Tudor. Experienţele amare ale artistului nu s-au oprit însă după întoarcerea în România. „Aici este foarte greu să fi auzit. Am trimis o piesă la Eurovision şi ştiu din sursă sigură cu nu a fost nici măcat ascultată. Este foarte greu să găseşti sprijin pentru un proiect artistic“, a spus chitaristul.

La Alba Iulia are un studio de înregistrare şi a reuşit să compună mai multe piese noi. „Studioul a fost visul meu. De când m-am întors compun numai în română şi în engleză. Piesele le-am lansat pe mai multe site-uri specializate în muzică“, a spus Daniel. Cel mai mare succes şi cel mai recent l-a înregistrat piesa „Pulse of  life“.

image

„Sunt înscrise pe site 9558 de trupe. Am văzut melodia cum creşte de pe locul 50 pe 30 şi pe urmă a întrat în top a fost 11 zile locul întâi iar acum e în primele 10. Este o piesă pe care am gândit-o când mai eram încă în Germania, dar pe care am finalizat-o de curând şi a fost foarte apreciată“, a spus chitaristul.

Cât lucrezi pentru o piesă şi unde poate fi auzită muzica ta?
D.T.:
Sunt piese pe care poate le reiau după 10 ani. Le-am compus mai de mult dar ceva nu mi-a plăcut şi le-am abandonat, după un timp poate găsesc soluţia şi pentru ele. Este şi exempul piesei „Fiori“ pe care am termina-o acum câteva zile. Îmi doresc să fac şi un videoclip pentru ea. Din păcate deşi am ceut sprijin nimeni nu m-a ajutat până acum cu nimic. Deocamdată piesele pot fi auzite pe http://www.myspace.com/dantudorband sau pe www.track4.de.

Crezi că un artist ar trebui să fie remunerat pentru concertele pe care le realizează?
D.T.:
Toate instrumentele şi sculele pe care le avem sunt scumpe. Dacă se strică o staţie e nevoie de mulţi bani. Toate costă, să nu mai spun de curentul la studio pentru înregistrări, transportul şi munca noastră. Din păcate puţini înţeleg aceste lucruri.

Ce-i place:
Îmi place foarte mult fotografia de artă. Consider că un artist trebuie să se facă simţit în orice formă artistică de exprimare ar alege. Îmi place originalitatea. Eu încerc să vin cu ceva mereu nou în piesele mele şi în muzica pe care o fac pentru că doar în felul acesta poţi spune ceva şi poţi să evoluezi.

Ce nu-i place:
Nu-mi place că suntem perisabili şi că singura certitudine e moartea. Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceva în viaţa asta şi pentru asta lupt. Şi nu-mi place că sunt ghinionist. Eu cred că port noroc oamenilor şi poate din cauza asta eu nu am.

Profil:

Născut : 29 mai 1968, în Olteniţa
Studii: Liceul şi Şcoala Populară de Artă
Familie: căsătorit, doi băieţi

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite