Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Defecţiune tehnologică la reţeaua de gaze din Alba Iulia: o supradozare cu mercaptan a provocat panică la nivel local

0
26 Jul 2020 15:36:44
Autor: Dorin Ţimonea

O defecţiune tehnologică s-a produs duminică la reţeaua de distribuţie de gaze naturale din Alba Iulia, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Defecţiunea s-a datorat supradozării cu mercaptan a reţelei de furnizare.
 
"Începând cu ora 11,15, ISU Alba a fost solicitat prin mai multe apeluri la 112 cu privire la miros persistent de gaz la mai multe adrese din municipiul Alba Iulia. Delgaz Grid ne-a informat că s-a produs o defecţiune tehnologică prin care reţeaua de distribuţie a fost supraodorizată cu mercaptan. Şase echipe de intervenţie ale Delgaz Grid sunt în teren pentru soluţionarea defecţiunilor apărute", se arată în comunicatul citat.
 
ISU Alba face un apel către populaţia afectată pentru luarea măsurilor de protecţie, aerisire şi ventilare a spaţiilor în care se simte miros de gaz, iar ulterior să anunţe incidentul şi adresa la numărul de telefon 0800800928 - Delgaz Grid. 

Situaţia s-a manifestat la un bloc ANL de pe strada Arieşului din Alba Iulia. Peste 60 de persoane care locuiesc în cele două scări ale blocului au fost lăsate duminică dimineaţă fără gaze naturale, după ce au semnalat o serie de defecţiuni la contoarele de gaz. 

O echipă a furnizorului de gaz a mers de dimineaţă, a verificat instalaţiile, apoi muncitorii au decis să sisteze furnizarea gazelor naturale. Locatarii au fost îndrumaţi să îşi găsească o firmă privată care să le repare contoarele defecte, dar până atunci oamenii nu au gaze şi automat nu au nici apă caldă deoarece centrala termică a blocului nu poate funcţiona fără agent. 

Duminică dimineaţă în cele două scări ale blocului se simţea un miros foarte puternic de gaz, iar locatarii au apelat la compania de gaze pentru a trimite o echipă. La faţa locului s-au prezentat mai mulţi muncitori care au verificat contoarele şi au descoperit unde sunt problemele. Potrivit locatarului la o scară au fost descoperite 3 contoare cu probleme, iar la a doua scară aproape toate sunt defecte.

Muncitorii le-ar fi spus locatarilor că repararea contoarelor nu ţine de ei, ci trebuie să îşi găsească un privat care să le rezolve problema. Drept urmare, au sistat alimentarea cu gaze naturale în cele două scări de bloc şi au plecat de la faţa locului. Acum, locatarii au rămas fără gaze şi fără apă caldă deoarece centrala blocului nu poate funcţiona fără gaze naturale.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii