Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Deşeurile menajere vor fi colectate selectiv, din septembrie, la Alba Iulia

0
2 Aug 2021 15:57:43
Autor: Dorin Ţimonea
Colectarea deşeurilor se va face pe cinci fracţii
Colectarea deşeurilor se va face pe cinci fracţii

Gunoiul menajer va fi colectat selectiv, pe 5 fracţii, începând din septembrie în municipiul Alba Iulia, potrivit unui anunţ postat, luni, pe Facebook, de către primarul Gabriel Pleşa.

"Din luna SEPTEMBRIE în Alba Iulia va începe COLECTAREA SELECTIVÄ? a gunoiului menajer pe 5 FRACŢII! Rer Vest, societatea care a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor din Alba Iulia, are termen maxim pentru începerea prestării serviciilor către albaiulieni, data de 7 septembrie, conform contractului cu ADI Salubris", a transmis Gabriel Pleşa.
 
Potrivit edilului, "colectarea selectivă înseamnă o reducere cu aproape 70-80% a cantităţilor de gunoi menajer aşa cum îl avem astăzi, menţinând aproximativ acelaşi cost pentru albaiulieni, în sensul în care 4 dintre aceste fracţii vor putea fi reciclate, iar pe celula finală de la Galda de Jos va ajunge doar o mică parte din tot ce se colectează acum".
 
Pleşa a afirmat că au fost demarate procedurile pentru amenajarea spaţiilor în care se va face colectarea.
 
"Acestea vor fi îngrădite, supravegheate video, iar accesul va fi controlat pe bază de cartelă. În acest fel, doar proprietarii blocurilor arondate acelui centru vor depozita acolo deşeurile, iar prin supravegherea video dorim să ne asigurăm că toţi albaiulienii respectă regulile de colectare", a menţionat primarul.
 
El s-a arătat convins că locuitorii vor învăţa rapid codurile de culoare, respectiv pubela roşie pentru metal, pubela verde pentru sticlă, pubela galbenă pentru plastic şi PET-uri, pubela albastră pentru hârtie şi carton, iar cea neagră pentru deşeuri menajere.
 
Gabriel Pleşa a recunoscut că, momentan, Alba Iulia se confruntă cu o "problemă majoră" în ceea ce înseamnă ridicarea gunoiului menajer. "Suntem într-o situaţie urâtă, neplăcută, dar pe care o vom depăşi. Nu mi-am dorit-o nici eu, nici actualul Consiliu local şi sunt convins că niciun albaiulian", a conchis acesta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările