DNA a atacat cu contestaţie în anulare decizia prin care a fost desfiinţată la Curtea de Apel Alba o condamnare pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia prin care a fost anulată condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara, Dan Daniel, a fost atacată de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu contestaţie în anulare.

Contestaţia în anulare, depusă de DNA, în cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara, Dan Daniel, se va judeca în 28 martie 2017, a spus, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, Aurelian Mocan.

”S-a depus această contestaţie, a fost înregistrată în data de 3 martie şi a primit termen de judecată pentru data de 28 martie 2017”, a spus Aurelian Mocan. Instanţa din Alba Iulia a pronunţat sentinţa în dosarul de revizuire în 9 februarie 2017, iar motivaţia anulării condamnării a fost faptul că fostul secretar al CJ Hunedoara a încălcat o hotărâre de Guvern. 

Potrivit extrasului deciziei penale nr. 20 din 9 februarie 2016, prin contestaţia la executare depusă de Daniel Dan s-a solicitat încetarea de drept a executării pedepsei de trei ani de închisoare, la care a fost condamnat definitiv acesta. A fost invocată decizia nr. 405/15.06.2016 a Curţii Constituţionale prin care s-a admis excepţia de neconstituţionalitate cu privire la dispoziţiile art. 297 al.1 C.pen., constatându-se că acestea sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma „îndeplineşte în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înţelege „îndeplineşte prin încălcarea legii”, hotărârea de Guvern neîncadrându-se în categoria de acte normative cu rang de lege.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, ulterior, că DNA va ataca cu o contestaţie în anulare decizia Curţii de Apel Alba prin care a fost anulată o condamnare. „Am analizat motivarea, am decis să o atacăm cu contestaţie în anulare. Este o decizie izolată. Am studiat practica judiciară şi este o soluţie izolată. În cursul anului trecut, după decia CCR, au fost multe soluţii de condamnare pentru abuz, peste 60 de persoane au fost condamnate. CCR nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu. Nu avem de a face cu o dezincriminare. Atacăm cu o contestaţie în anulare. Dacă vom găsi şi alte decizii, vom sesiza procurorul general cu un recurs în interesul legii. Pentru motivul invocat în contestaţia la executare, pentru aceleaşi motive, în situaţii similare, contestaţiile la executare au fost respinse”, a declarat procurorul şef al DNA.

Citiţi şi:

Autobuzul ”decorat” cu 300 de scrisori circulă la Alba Iulia, de 8 martie: ”E minunat să primeşti o scrisoare scrisă de mână”

Povestea preotului care a reinventat cooperativa agricolă în România. Cum a convins 45 de fermieri să vândă în magazinul „Bunătăţuri româneşti“

 

O poveste de dragoste dincolo de moarte: „Sper să mă ierţi tu, pentru că eu nu mă pot ierta! Te iubesc, Simona mea“ 

Povestea celebrei pâini de Cugir: „pita boamfă“ era cel mai bun cadou pentru delegaţiile care vizitau oraşul 

Cetatea Alba Carolina, înconjurată de un şnur de mărţişor de 3 kilometri întins de peste 300 de copii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite