Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Doi lupi filmaţi la o adăpătoare, în mediul sălbatic din Munţii Apuseni VIDEO

0
18 Oct 2021 20:10:32
Autor: Dorin Ţimonea
Lupi la o adăpătoare din Apuseni
Lupi la o adăpătoare din Apuseni

Noi imagini spectaculoase cu animale sălbatice din zona Munţilor Apuseni au fost făcute publice de către reprezentanţi ai Parcului Natural Apuseni.

Filmarea a fost realizată de o cameră de monitorizare a faunei amplasată în pădure de specialiştii Romsilva din cadrul administraţiei Parcului Natural Apuseni.
 
Doi lupi au fost surprinţi în toată splendoarea lor la o adăpătoare din pădure. În acelaşi loc, cu câteva zile în urmă au fost filmaţi câţiva cerbi aflaţi în perioada boncănitului.
 
”România are una dintre cele mai mari populaţii de lup din întreaga Uniune Europeană. Lupii trăiesc în haită, care au în componenţă perechea conducătoare, formată din masculul şi femela alfa, precum şi puii lor de până la 3 ani.
 
Câteodată pot aparea şi alţi lupi în haită, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziţia lupului în haită. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.
 

Au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea. Atacă în haită şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă” au precizat reprezentanţii Parcului.
 
 

Vă mai recomandăm:

 

Femeie de 42 de ani, nevaccinată şi fără nicio altă boală, moartă de COVID-19. În Alba, toţi pacienţii de pe ATI sunt nevaccinaţi

 

Sentinţă rară în justiţie: pedeapsă cu executare pentru un şofer băut care spune că nu-şi aminteşte ce a făcut cale de 20 km înainte de a face accident

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările