Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Doi soţi din Aiud, amendaţi cu 4.000 de lei pentru că nu au trecut ora în declaraţii pe propria răspundere. Ce spune Poliţia

100
9 Apr 2020 20:44:43
Autor: Dorin Ţimonea
Cei doi soţi au fost amendaţi pentru că nu au trecut ora în declaraţii
Cei doi soţi au fost amendaţi pentru că nu au trecut ora în declaraţii

Doi soţi din Aiud, în vârstă de 46 şi 40 de ani, au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei fiecare pentru că nu au trecut intervalul orar de deplasare în declaraţiile pe propria răspundere.

Imaginea cu procesul verbal a fost publicată pe internet, unde a adunat zeci de comentarii:
 
„Astăzi am primit amenda de la Politia Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei. 
 
Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persooane peste 65 ani. 
 
Ps. Sotului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, a scris o localnică din Aiud, joi, pe reţeaua de socializare Facebook.
 
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au transmis că cei doi soţi au fost văzuţi în mai multe zone ale oraşului şi că trecuseră în declaraţii doar locuri generale.
 
„Cei doi au fost observaţi în mai multe zone ale oraşului, iar pe declaraţia pe proprie răspundere erau precizate locaţii generale (centru, Micro, piaţa) pentru asigurarea bunurilor care acoperă necesitatea de bază a persoanelor şi animalelor. În momentul depistării aveau asupra lor un pachet de stixuri care ar fi putut fi cumpărate şi de la magazinul din apropierea locuinţei lor. Rugăm cetăţenii să înţeleagă faptul că, pentru sănătatea lor, este important să iasă din casă cât mai rar şi doar dacă au motive întemeiate”, a precizat reprezentantul IPJ Alba.
 
Replica femeii la precizările IPJ Alba: ”Am primit amenda pe strada care locuim, la 300 de metri de casă. Poliţistul care a coborât din maşină împreună cu un soldat avea mască chirurgicală şi nu s-a legitimat”
 
 

Citiţi şi:

 

Cum motivează un judecător decizia de suspendare a lucrărilor la autostrada Sebeş-Turda

 

Relatarea dramatică a unui asistent român angajat într-o clinică din Marea Britanie: „E dezastru. Loteria a început“

 

Cadre medicale de la Spitalul Judeţean Alba testate pozitiv cu noul coronavirus. O secţie şi-a restrâns drastic activitatea

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

ovidiu preda
9.04.2020, 20:56:26

Militieni impu...cum adica aveau un pachet de sticks-uri??? Pai tu te uiti in plasa omului??...nenor..

+30 (40 voturi)
Matei Basarab
9.04.2020, 21:30:29

Mi se pare normal sa ia amenda daca nu sunt corecti in declaratii. 2 bosorogi care au iesit sa cumpere un pachet de sticksuri!

-55 (65 voturi)
Adrian Popescu
9.04.2020, 21:24:47

e foarte grav ce se intampla, abuzuri grotesti

+27 (29 voturi)
foarte atent
9.04.2020, 21:26:38

astia se plimbau ma ! amenda e prea mica !

-23 (33 voturi)
Matei Basarab
9.04.2020, 21:32:08

Trebuia sa le dea 20.000 de lei amenda. Bosorogii odata imbolnaviti consuma o gramada de bani in spital. Ei fiind total inutili societatii.

-29 (29 voturi)

Vezi toate comentariile (100)