Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

DSP Alba: 118 persoane izolate la domiciliu, una este în carantină în spital. Poliţia verifică respectarea măsurilor

1
26 Feb 2020 18:25:41
Autor: Dorin Ţimonea
O singură persoană este internată în stare de izolare în spital
O singură persoană este internată în stare de izolare în spital

Direcţia de Sănătate Publică Alba transmite populaţiei că, la această oră, nu există niciun caz de infecţie cu noul coronavirus în România.

La nivelul judeţului Alba, pentru prevenirea eventualelor îmbolnăviri 118 persoane se află izolate la domiciliu, iar o persoană se află în carantină, în compartimentul de dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. 
 
Comunicatul DSP Alba:
”Cele 118 persoane în cazul cărora s-a decis izolarea la domiciliu sunt monitorizate, în permanenţă, de către medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba şi nu prezintă nici un fel de simptome specifice. Aceştia nu au voie să îşi părăsească domiciliul. Reprezentanţii Poliţiei se asigură că aceştia respectă măsurile impuse.
 
Pacientul internat în spital a călătorit, în Italia, într-una dintre regiunile afectate, însă fără a intra într-unul dintre oraşele vizate. Acesta a călătorit doar în afara lor. Starea de sănătate a pacientului este bună; nu prezintă febră şi alte simptome specifice, ci doar durere în gât.
 
Conform procedurii, i-au fost prelevate probe care vor fi analizate în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş din Timişoara. Persoanele care sunt izolate la domiciliu sau care se află în carantină vor primi concediu medical în baza adeverinţelor emise de către Direcţia de Sănătate Publică Alba, având în vedere dispoziţiile emise în acest sens de către autorităţile de sănătate publică”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
26.02.2020, 18:48:58

Deci .. cât timp este vorba de o gripă neaoșă , autohtonă , putem sta liniștiți .. ? Și dacă nu suntem în categoria aia de vârstă ..plină de boli cronice ...