Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

DSP Alba începe testarea pentru COVID-19. Primii vizaţi: personalul medical de la unităţile de primiri urgenţe şi din spitale

0
26 Mar 2020 15:27:28
Autor: Dorin Ţimonea
Linia de testare va realiza primele analize independente
Linia de testare va realiza primele analize independente

DSP Alba va începe de vineri, 27 martie 2020, testarea personalului medical din Alba cu ajutorul luniei instalate în cadrul laboratorului din cadrul instituţiei.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunţat joi finalizarea procedurilor de calibrare a liniei de testare care a fost instalată în ultimele zile în cadrul laboratorului instituţiei. Potrivit acestuia, s-au obţinut rezultate identice în urma testărilor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat în cadrul direcţiei şi laboratorul de la Cluj.
 
Astfel, linia de testare de la Alba Iulia este calibrată şi va putea începe testarea de vineri, 27 martie. Capacitatea de testare va ajunge în următoarele 7-10 zile până la 300 de persoane în 24 de ore.
 
Potrivit acestuia, la început va fi testat personalul medical, urmând ca ulterior să fie făcute teste şi acelor persoane care îndeplinesc criteriile stabilite la nivel naţional. Alexandru Sinea a mai transmis că nu se vor putea face testări la cerere sau contracost. În perioada următoare, în incinta laboratorului DSP Alba va fi instalată şi calibrată şi linia de testare primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă printr-o sponsorizare a companiei Transavia.
 
Declaraţiilie directorului DSP Alba, Alexandru Sinea

  • Suntem primul DSP din ţară care face propria testare.
  • Ca urmare a testelor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat în cadrul DSP Alba şi laboratorul de testare COVID-19 de la Cluj-Napoca, am constatat că rezultatul acestora este identic. Adică rezultatele obţinute sunt la aceiaşi valoare, ceea ce ne arată că linia noastră este calibrată şi poate să înceapă testarea în mod real.
  • De mâine (n.r. vineri – 27 martie) vom începe testarea personalului medical din judeţul nostru, începând cu personalul de la primiri urgenţe, continuând cu celalalte spitale. Vrem să ne asigurăm că personalul medical este protejat 100%.
  • În zilele care urmează, tot în cadrul DSP Alba va fi amenajată linia de testare achiziţionată de compania Transavia, laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică fiind un laborator acreditat şi autorizat MS şi RENAR.
  • Se va lucra în paralel pe două linii. Personalul va lucra în două schimburi, în două ture.
  • Testele vor fi făcute cu preponderenţă personalului medical pentru început, urmând ca ulteriror să fie făcute pe baza metodologiei aprobate la nivel naţional, adică acelor persoane care îndeplinesc condiţiile la nivel naţional, nu se port face teste la cerere, pe bază de solicitare sua contra-cost.
  • La capacitate maximă, ambele linii vor putea realiza peste 300 de teste pe zi.
  • Au fost demarate procedurile pentru introducerea laboratorului DSP Alba în lista laboratoarelor naţionale care vor primi bani de la Ministerului Sănătăţii pentru kit-uri de testare.
 

Citiţi şi:

 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările