Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

DSP Alba infirmă existenţa vreunei suspiciuni de coronavirus. O italiancă de 31 de ani şi fiica acesteia de 7 luni, internate în spital

0
24 Feb 2020 20:48:43
Autor: Dorin Ţimonea
O italiancă şi fiica acesteia de 7 luni sunt internate la spitalul din Alba Iulia
O italiancă şi fiica acesteia de 7 luni sunt internate la spitalul din Alba Iulia

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba au transmis precizări, luni seara, potrivit cărora ”la nivelul judeţului nu există, până la această oră, niciun caz şi nicio suspiciune cu privire la prezenţa coronavirus”. Precizările vin în contexul în care au existat zvonuri cu privire la confirmarea unui caz.

Potrivit sursei citate, ”un pacient poate fi declarat suspect doar de către specialişti ai DSP şi doar în momentul în care persoana a circulat în zonele afectate de carantină (China Continentală şi localităţile din Italia: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano şi Cumiana) şi care prezintă simptomatologie specifică virusului”.
 
Reprezentanţii instituţiei mai precizează că ”la nivelul judeţului Alba, singurii abilitaţi să comunice pe această temă sunt reprezentanţii DSP Alba”. De asemenea, se mai susţine că ”în baza procedurilor şi a recomandărilor Ministerului Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în Alba s-au luat măsuri de prevenţie şi s-au făcut pregătiri pentru gestionarea corespunzătoare a unei eventuale situaţii critice”, iar ”toate deciziile luate la nivelul judeţului s-au bazat pe recomandările specifice transmise de Ministerul Sănătăţii”.
 
Potrivit INSP, persoanele care vin din China continentală sau din una din cele 12 localităţi din Italia intră în carantină timp de 14 zile, în spaţii special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România. Persoanele din alte localităţi din Regiunile Lombardia şi Veneto intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.
 
O femeie de cetăţenie italiană, în vârstă de 31 de ani, venită la Alba Iulia în urmă cu două săptămâni din zona Veneto - Italia, a fost internată luni, împreună cu fiica acesteia de 7 luni, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba cu febră şi stări de vomă. Rezultatele analizelor nu au fost finalizate, dar reprezentanţi ai DSP au infirmat posibilitatea infectării cu coronavirus. Femeia a venit în vizită la soţul său care lucrează în România. Luni seara, la Alba Iulia s-a propagat zvonul potrivit căruia femeia din Italia ar fi fost confirmată pozitiv la testul infectării cu coronavirus.
 

Citiţi şi:

 

FOTO Autocarul cu elevi din Alba Iulia, venit din zona Veneto - Italia, a intrat în ţară. Medic epidemiolog: „Nu există niciun simptom“

 

UPDATE Grup de elevi şi profesori din Alba, aflat în excursie în Italia, dat în consemn la frontieră. Panicaţi, părinţii au cerut întreruperea vacanţei

 

Elevii aflaţi în excursie în Italia nu vor sta în carantină, ci vor fi izolaţi la domiciliu

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii