Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

FOTO Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, locul I la concursul de robotică First Lego League de la Cluj

0
3 Feb 2020 08:42:32
Autor: Dorin Ţimonea
Echipa Xeo Academy s-a calificat la etapa naţională a conpetiţiei de robotică
Echipa Xeo Academy s-a calificat la etapa naţională a conpetiţiei de robotică

Echipa ”Xeo Academy” a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au câştigat locul I, dar şi Premiul Campionilor la competiţia de robotică First Lego League desfăşurată la Cluj şi s-au calificat în etapa naţională.

După multe ore de pregătire şi nopţi nedormite, după cum spun chiar tinerii, aceştia au reuşit o performanţă notabilă în pregătirea lor. First Lego League este o competiţie internatională de robotică şi soluţii inovatoare, pentru copii cu vârsta cuprinsa între 9 şi 16 ani, lansată în 1998.
 
”Componenta de bază a FIRST LEGO League este reprezentată de un turneu de robotică organizat într-o atmosferă veselă, în cadrul căruia copiii şi tinerii sunt provocaţi să rezolve o misiune complicată, cu ajutorul unui robot. Organizaţi în echipe, concurenţii cercetează un subiect dat, planifică şi fac programarea şi testarea unui robot autonom pentru a rezolva misiunea dată.
 
Echipele FIRST LEGO League au posibilitatea de a experimenta toate etapele din cadrul procesului de dezvoltare al unui produs real: rezolvarea unei probleme sub presiunea timpului, cu resurse insuficiente şi a unor concurenţi necunoscuţi. Prin participarea la FIRST LEGO League, au ocazia să experimenteze toate aspectele unui mediu de afaceri real”, au transmis reprezentanţii echipei Xeo Academy.
 
 
Elevii de la HCC au reuşit să-i impresioneze pe juraţii din cadrul etapei regionale, desfăşurate duminică la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În urma probelor de cercetare, robotică, valori fundamentale şi a meciurilor robotului, membrii echipei s-au calificat pe primul loc la etapa naţională a acestei competiţii, dar au obţinut de asemenea şi locul 1, Premiul Campionilor.
 
 
”La festivitatea de premiere am avut mari emoţii cu privire la calificarea noastră la etapa naţională. S-au acordat premiile juriului, iar diferite echipe au primit câte un premiu. A mai rămas doar un premiu care garanta calificarea la etapa naţională: locul 1 la Premiul Campionilor. În momentul în care s-a strigat Xeo Academy, am sărit cu toţii de bucurie, am început să strigăm şi instantaneu ne-au dat lacrimile. Am plâns aproape pe tot parcursul festivităţii, pentru că nouă nu ne venea să credem că visul nostru  s-a împlinit. Sperăm să cucerim şi Bucureştiul pe data de 15 martie când se va desfăşura concursul”, a declarat un membru al echipei Xeo Academy.
 
 
Echipa Xeste coordonată de profesoarele Carmen Palcu şi Laura Muresan. Etapa naţională a competiţiei de robotică şi inovare se va desfăşura în 15 martie 2020, la Bucureşti.
 

Citiţi şi:

 

Reacţia secretarului de stat care conducea un autoturism cu numere expirate: „Am primit maşina la schimb de la service. Voi da în judecată societatea“

 

Primăriile din Alba au acordat ilegal sporuri de dispozitiv salariaţilor în sumă totală de aproape 2 milioane de lei

 

Întorsătura neaşteptată în ancheta exploziei din Alba. De unde provenea şi ce s-a întâmplat cu proiectilul ucigaş

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările