Elevii de 10 la Evaluarea Naţională în judeţul Alba. Cum au reuşit performanţa şi ce planuri au în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Alba, 11 elevi au obţinut media 10.00 la Evaluarea Naţională. Din punct de vedere a performanţelor, Alba s-a situat pe locul 6 la nivel naţional cu un procent de promovabilitate de 79,09%.

Maria Cristina Simian este singura elevă din Alba care a urmat cursurile unei instituţii de învăţământ din mediul rural şi a luat zece la Evaluarea Naţională. ”De la începutul clasei a VIII-a, pe lângă teme, am învăţat, zilnic, o oră la limba şi literatura română şi am făcut 

Imagine indisponibilă

exerciţii o oră la matematică. Nu a fost nevoie să iau ore particulare”, a spus eleva, contactată de ziarulunirea.ro, şi întrebată cum s-a pregătit. Întrebată, de asemenea, dacă crede că a fost dezavantajă având în vedere că a învăţat la sat, Maria Cristina Simian a spus că nici vorbă de vreun dezavantaj, deoarece la Vinţu de Jos sunt nişte profesori ”excepţionali”, care sau ocupat de elevi ”ca la oraş”.

”Se poate învăţa foarte bine şi la sat, dacă se vrea. În şcoala noastră avem profesori foarte dedicaţi”, consideră eleva. Ea vrea să studieze mai departe la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, la profilul ştiinţele naturii, fiind tentată să urmeze, apoi, Medicina.

   

Trei eleve de nota zece la Colegiul ”Lucian Blaga” Sebeş

Ana Oltean, şi ea elevă de nota 10, aici a învăţat, fiind acum recunoscătoare dascălilor care au pregătit-o. Cum ai reuşit această performanţă? ”Muncind, învăţând şi stând până seara târziu la scris. Când învăţam, ştiam că o fac

Imagine indisponibilă

pentru mine, că trebuie să realizez ceva”, spune eleva. Înainte de examene, nu s-a aşteptat, deoarece orice om greşeşte un calcul, o virgulă, un cuvânt, dar văzând baremul, după probe, a crezut că va lua zece pe linie. Consideră că fiecare primeşte răsplata după faptă. Rămâne mai departe la ”Lucian Blaga”, la matematică informatică, iar pe viitor vrea să studieze stomatologia, însă nu este decisă în totalitate.

Ana Maria Dreghiciu, o altă elevă cu media zece, susţine că a lucrat foarte mult la şcoală, fiind ajutată de profesori. ”Doamna dirigintă este profesoară de matematică, iar acest lucru m-a ajutat mult. Acasă lucram suplimentar, făceam zilnic teste, la ambele materii, cât puteam de multe. Nu am avut timp liber, nu am luat ore particulare”, a spus eleva. Mai departe, ea vrea să rămână la Colegiul Naţional ”Lucian Blaga” din Sebeş, la matematică informatică, intensiv informatică. După liceu, intenţionează să studieze Calculatoare, la Politehnică, însă deocamdată nu este decisă. Totodată, în clasele 1-4 ea a făcut studiat intensiv limba germană şi ia în calcul şi varianta de a pleca în străinătate.

Ana Marina Ştefan susţine că familia şi prietenii au fost surprinşi, având în vedere că a luat zece curat, şi a primit zeci de felicitări. ”Am avut mult de lucru, am avut culegeri de făcut, am făcut foarte multe exerciţii la matematică dar deopotrivă şi la română, materie care îmi place”, a spus eleva Ana Marina Ştefan. Şi ea rămâne la Colegiul ”Lucian Blaga” Sebeş, la bilingv, intensiv engleză. Este pasionată de desenat şi baschet, iar în timpul liber iese cu prietenii.

Daria Ursa a urmat cursurile Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia şi a reuşit o dublă performanţă:

Imagine indisponibilă

absolvit cu media 10 şi tot 10 este şi nota obţinută la evaluare. “Am învăţat constant pe parcursul anilor şi mi-am dat silinţa să îmi dovedesc mie că pot să reuşesc. În acest an mi-am dedicat o parte mai mare din timp pregătirii pentru evaluare, păstrând echilibrul între activităţile şcolare şi pasiunile extraşcolare. Încă nu am reuşit să îmi dau seama exact ce voi face în viitor, dar sunt sigură că voi găsi o cale prin care voi putea îmbina munca şi pasiunile, în orice caz sunt pregătită să dau tot ce am mai bun pentru a-mi atinge idealurile”, afirmă Daroi, potrivit ziarulunirea.ro. Ea vrea să studieze mai departe la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, la profilul matematică-informatică, engleză intensiv.

Alexandra Praţa este o altă elevă de 10 pe linie din Alba Iulia, care a absolvit Şcoala Gimnazială Vasile Goldiş cu media 10 şi despre care dascălii spun că este o tânără serioasă, sârguincioasă şi muncitoare, de care sunt

Imagine indisponibilă

mândrii, iar rezultatele stau drept dovadă. Secretul reuşitei Alexandrei l-a reprezentat munca şi seriozitate: “Am fost mereu susţinută de familie, prieteni şi nu în ultimul rând de profesori, care m-au încurajat şi m-au ambiţionat sa devin ceea ce sunt astăzi. Pe această cale le mulţumesc pentru tot ceea ce au făcut şi vor face în continuare” .Pentru tânăra din Alba Iulia, evaluarea naţională a reprezentat doar o etapă din viaţă, cu ajutorul acesteia, reuşind să dovedească faptul că prin muncă, ambiţie şi perseverenţă poate reuşi preformanţa.

   

Elevi de ”zece” la Şcoala Generală Mihai Eminescu

Florin Popa va urma secţia de Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional Horea, Cloşca şi Crişan, din Alba Iulia, pentru că ştie exact ce vrea să devina: medic! ”Am învăţat constant de-a lungul celor 4 ani, am învăţat fiecare

lecţie când mi-a fost predată, nu le-am lăsat pe final. Perseverenţa şi ambiţia sunt lucrurile de baza ale unei reuşite. Şi ca să poată reuşi, elevul trebuie sa faca mereu o echipă indestructibilă cu profesorul, lucru de care sunt foarte bucuros deoarece am avut doar persoane extraordinare alături”, a spus Florin precizând că nu a luat meditaţii, este obişnuit să înveţe tot timpul datorită pregătirilor intense din cadrul olimpiadelor, şi că îi place mult să citească şi să descopere cât mai multe lucruri noi în domeniul ştiinţei: chimie, fizică şi biologie.

Imagine indisponibilă

Cristina Rusu va învăţa în următorii patru ani la Colegiul Naţional Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, Secţia Matematică – Informatică – Engleză pentru că îşi doreşte să devină arhitect. Ea spune că nu există un anumit secret pentru a obţine o asemenea reuşită şi totul constă în muncă susţinută. A învăţat constant şi la fel de mult în toţi anii de gimnaziu, iar ultima perioadă înainte de examen, a dedicat-o recapitulării. A avut emoţii înaintea probelor, dar subiectele nu i s-au părut dificile şi se aştepta la un rezultat foarte bun.

   

Dan Bandici vrea să urmeze tot cururile Colegiului Naţional Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, Secţia Ştiinţe

Imagine indisponibilă

Sociale – Engleză, iar după liceu vrea să urmeze Facultatea de Drept. Pentru el examenul a fost ”nici greu, nici uşor” şi s-a pregătit rezolvând modelele de subiecte pe care le-a avut la dispoziţie şi consideră că asta l-a ajutat foarte mult în obţinerea rezultatului la examen. Îi sfătuieşte pe colegii care vor da examenul în viitor să-şi păstreze bine caietele de notiţe din fiecare an, pentru că vor avea nevoie de ele în momentul în care vor dori să recapituleze şi astfel le va fi mai uşor. În rest, totul constă în multă muncă, seriozitate şi dorinţa de a performa. (Sursa: ziarulunirea.ro)

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite