Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Eroii nevăzuţi ai luptei cu COVID 19. Noi mărturii ale asistentei care îngrijeşte bolnavi la spitalul din Alba Iulia

0
5 Apr 2020 10:25:50
Autor: Dorin Ţimonea
Marcela Vîlcan este asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase
Marcela Vîlcan este asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase

Asistenta care îngrijeşte bolnavi de coronavirus la Spitalul din Alba Iulia, Marcela Vîlcan, revine cu un nou mesaj în care vorbeşte despre implicarea cadrelor medicale.

Marcela Vîlcan este asistenta şefă de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Aceasta comunică des pe Facebook despre ceea ce se întâmplă într-un spital care tratează bolnavi de COVID 19. Ultima postare a asistentei se referă la ”eroii nevăzuţi” din spital:
 
Suntem cazul norocos, deoarece avem linie de testare COVID-19 în judeţ. Acest lucru ne-a ajutat şi ne ajută enorm să ne organizăm, deoarece avem rezultatele rapid (cel târziu a doua zi de la recoltare).
 
Şi pentru acest lucru trebuie să îi mulţumim DSP-ului Alba, care, la fel ca şi noi, nu are sâmbătă, nu are duminică. Colegele noastre din laboratorul DSP Alba sunt eroinele nevăzute în lupta pe care cu toţii o ducem în aceste timpuri. Lucrează într-un program infernal (minim 10-12 ore / zi) pentru ca noi, restul, să ştim ce avem de făcut, pentru a şti cum abordăm mai departe pacientul. RESPECT!
 
Alţi eroi nevăzuţi ai luptei pe care o ducem sunt infirmierele şi îngrijitoarele de curăţenie. Odată venite rezultatele pacienţilor, începe reorganizarea. Pacienţii consideraţi suspecţi până la aflarea rezultatelor, în funcţie de cum ies acestea, sunt mutaţi, fie în alte saloane, fie în alte secţii/spitale, fie externaţi.
 
Acum, îşi intră în rol colegele noastre, cadrele auxiliare: curăţenie, dezinfecţie.... viteză, pentru a elibera cât mai repede posibil saloanele, pentru a putea primi alţi pacienţi, în condiţii de siguranţă pentru aceştia. Rulajul este infernal. Indiferent de ora din zi sau din noapte, la aflarea rezultatelor, aceste lucruri trebuie făcute rapid şi corect.
 
Infirmierele şi îngrijitoarele de curăţenie sunt o verigă extrem de importantă în cadrul echipei medicale şi pentru munca pe care o depun, mă înclin în faţa lor. RESPECT! Alţi eroi nevăzuţi sunt colegii noştri, dezinfectorii (agenţi DDD), care sunt la dispoziţia spitalului 24/24. Dacă la ora 2.00 noaptea sunt sunaţi pentru a face dezinfecţia aeromicroflorei, ei vin la datorie! RESPECT!
 
Un ultim gând: CURAJ, DRAGII MEI COLEGI! TOTUL VA FI BINE!


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii