Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Este mort de 13 ani, dar a fost amendat cu 1.000 de lei de un funcţionar. Şocul suferit de soţia defunctului

11
22 Apr 2021 21:43:13
Autor: Dorin Ţimonea
Primăria comunei Vinţu de Jos
Primăria comunei Vinţu de Jos

O femeie din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, a contestat în instanţă un proces-verbal de sancţionare încheiat de reprezentanţi ai Primăriei, care l-au amendat şi pe soţul acesteia, decedat de 13 ani.

Judecătoria Alba Iulia a anulat sancţiunea pe motiv că procesul-verbal nu cuprinde toate informaţiile prevăzute de legislaţie şi este sancţionată o persoană decedată. Hotărârea a fost pronunţată în 23 martie 2021 şi a rămas definitivă. Femeia a suferit un veritabil şoc când a văzut că a fost amendat şi soţul ei care murise de 13 ani.
 
Prin plângerea înregistrată pe rolul instanţei, la data de 3 decembrie 2020, M. Viorica a solicitat ca, în contradictoriu cu Primăria Vinţu de Jos şi primarul comunei, să se dispună anularea procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor încheiat la 28 octombrie 2020.
 
Femeia a arătat că a fost sancţionată atât ea, cât şi soţul său, cu amendă contravenţională de 1.000 lei, pentru că ar fi efectuat fără autorizaţie modificarea împrejmuirii locuinţei şi a schimbat aspectul arhitectural al construcţiilor prin modificările realizate la faţadă. Aceasta a completat că lucrările efectuate au fost doar reparaţii ale gardului perimetral deteriorat în urma activităţilor de subtraversare a căii ferate şi s-a amplasat o poartă cu telecomandă la garaj. A mai precizat în plângere că soţul său a decedat în urmă cu 13 ani şi nu îşi explică cum a fost amendat şi acesta în condiţiile în care la primărie se putea verifica acest lucru.
 
”Fapta reţinută în sarcina petentei nu îndeplineşte condiţia unei descrieri corecte, deoarece nu se arată în ce a constat modificarea împrejmuirii la stradă, iar menţiunea modificarea aspectului arhitectural al construcţiilor este foarte vagă pentru că nu se spune nici în ce a constat această modificare şi nici care ar fi modelul arhitectural acceptat în satul Vinţu de Jos şi căruia i s-ar fi adus modificări. De asemenea, nu se detaliază nici ce înseamnă „modificare faţadă”.
 
Instanţa a mai constatat că soţul petentei a decedat în anul 2007, aspect pe care intimaţii ar fi trebuit să îl cunoască la momentul constatării faptei, necunoaşterea denotând faptul că agentul constatator s-a mulţumit să facă o constatare din exteriorul imobilului pretins modificat fără autorizaţie şi a aplicat sancţiunea”, astfel a motivat Judecătoria Alba Iulia hotărârea.
 
În concluzie, s-a constatat că procesul-verbal nu îndeplineşte condiţia de a cuprinde o descriere a faptei contravenţionale, motiv pentru care instanţa a admis plângerea femeii şi a dispus anularea procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cine sunt poliţiştii - motociclişti care l-au prins pe criminalul din Alba. Bărbatul a fost reţinut VIDEO

Mega-licitaţie în valoare de 200 de milioane de lei pentru traseele de transport călători din Alba


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Expat Gabriel
22.04.2021, 22:09:34

Mare brânză, socrul meu e decedat din '86 şi în continuare figurează ca votant pe listele de la alegeri. Ba intr-un an nevesti-mii i s-a pus pata şi a cerut, în secţia de votare, listele unde se validează participarea la vot şi bineînţeles că era bifat ca persoană care a participat la vot!

+3 (3 voturi)
imsi1 imsi1
22.04.2021, 23:55:14

Expat Gabriel Banuiesc ca i s a pus pata de cand stati in canada nu ? Si veniti la alegeri in tara sa l votati pe joianis sau pe aia din USR? Cum zicea unul mai bine va vedeati de treaba economiseati citeva mii de dolari si ne scapti de niste paiate. Socru tu n a murit s a declarat mort sa scape de ginere su si buntuie prin sectiile de vot si voteaza cu PSD ul.

-7 (9 voturi)
Bil Gheitz
23.04.2021, 01:10:53

bai imsi.. ba nu care cumva tu esti vreun sclavete al lui pandele din voluntari? prea esti asa obsedat patologic de USR... te-ai cautat si tu la cap? asa preventiv zic, pana nu iti explodeaza vreo vena si iti curge sangele pesedist

+5 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
23.04.2021, 03:05:11

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
23.04.2021, 04:19:39

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările