Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Fabrica Pehart TEC din Petreşti, cu afaceri de peste 50 milioane de euro,vândută unui fond de investiţii

0
13 May 2015 12:55:42
Autor: Dorin Ţimonea
Fabrica Pehart TEC din Petreşti este cea mai mare din grupul Pehart
Fabrica Pehart TEC din Petreşti este cea mai mare din grupul Pehart

Fabrica Pehart TEC din localitatea Petreşti, judeţul Alba, îşi schimbă proprietarul. Omul de afaceri Ioan Tecar a vândut pachetul majoritar de acţiuni al grupului Pehart, cu afaceri anuale de 114 milioane de euro, către fondul de investiţii Abris Capital Partners.

Potrivit wall-street.ro, tranzacţia este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, iar valoarea înţelegerii nu a fost dezvăluită. Potrivit unor informaţii din piaţă, evaluarea companiei depăşeşte suma de 100 milioane de euro. 
 
Înfiinţat Ioan Tecar, grupul de companii Pehart deţine trei fabrici ce produc hârtie tissue şi produse igienico-sanitare (hârtie igienică, prosoape de bucătărie şi şerveţele) sub mărcile proprii, Pufina şi Alint, dar şi sub mărcile private ale altor retaileri. Cea mai mare dintre cele trei fabrici funcţionează la Petreşti, oraşul Sebeş, în judeţul Alba. În ultimii doi ani, compania din Alba a avut afaceri de peste 50 de milioane de euro. Ioan Tecar a dorit să construiască în 2014 o altă fabrică aici, dar s-a lovit de refuzul administraţiei locale în ceea ce priveşte aprobarea investiţiei. Atunci a precizat că noua capacitate de producţie va fi construită la Dej, în Cluj.

În urmă investiţiei Abris şi a ajutorului de stat, cea de-a patra fabrică va fi pusă în funcţiune până la finele acestui an şi va duce capacitatea de hârtie tissue sub formă de role jumbo la 100 de mii de tone. Compania exportă majoritatea producţiei către clienţi din Europa Centrală şi de Sud-Est.
 
Că parte a tranzacţiei, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în momentul de faţă acţionar al Pehart Tec (una dintre cele patru companii ale grupului) îşi va vinde participaţia. În 2009, BERD a devenit acţionar al Pehart Tec SA investind pentru a susţine strategia de creştere a producţiei de hârtie tissue şi a oferi o alternativă la importuri. Ioan Tecar va rămâne la conducerea companiei, că preşedinte al grupului Pehart şi se aşteaptă că împreună cu noul partener să consolideze poziţia companiilor pe piaţă.
 
“Am făcut aceste investiţii cu obiectivul de a duce afacerea de hârtie la un nou nivel de dezvoltare. Prin punerea în funcţiune a celei de-a patra fabrici de hârtie tissue şi produse igienico-sanitare, vom atinge o capacitate de producţie hârtie tissue de peste 100 mii tone, realizând astfel ceea ce ne-am propus de la bun început, să devenim un lider în regiune. Pe această cale, doresc să mulţumesc şi să îmi exprim recunoştinţă faţă de sprijinul acordat de BERD pe parcursul celor 6 ani de parteneriat pentru dezvoltarea şi modernizarea Pehart Tec SA; că urmare a acestei colaborări, am reuşit să facem din brandul Pufina unul din cele mai puternice branduri din piaţă”, spune Ioan Tecar, citat de wall-street.ro.
 
FOTO Imagini feerice cu Cetatea Alba Iulia noaptea. Cum arată de la înălţime cea mai mare construcţie bastionară din România
 
Cele mai frumoase locuri din judeţul Alba: cetăţi, castele, peşteri şi chei care îţi taie răsuflarea

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările