Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Factura uriaşă de energie electrică primită de o familie din Alba Iulia. Ar trebui să lucreze un an de zile ca să poată plăti

28
29 Aug 2021 13:13:44
Autor: Dorin Ţimonea
Angajatul Electrica care a citit controlul a trecut o cifră imensă pe factură. Foto Adevărul
Angajatul Electrica care a citit controlul a trecut o cifră imensă pe factură. Foto Adevărul

Zi de weekend cu palpitaţii pentru o familie din Alba Iulia care şi-a consultat, online, factura la curent. Suma pe care ar trebui să o plătească este uriaşă.

Oamenii au citit şi recitit că au de plată suma de peste 27.000 de lei.
 
După ce şi-au revenit din şoc şi şi-au dat seama că nu alimentează cu curent nici oraşul şi nici vreo hală a unui agent economic, au tras aer în piept, au aşteptat să li se regleze tensiunea arterială şi au postat, pe Facebook, mesajul următor:
 
Împreună. De peste 120 de ani…Şi facturile cred ca tot de-atunci se adună. Care este reacţia social acceptată când primeşti o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”
 
Familia speră că nota de plată la factură este o greşeală care va fi remediată de furnizorul de energie electrică. Perioada de facturare trecută pe documentul primit este 12.07.2021 – 10.08.2021, iar modul de stabilire a consumului este ”citire index”. Data scadentă a facturii este 7 septembrie 2021.
 
 
Din comentariile de pe reţeaua de socializare rezultă că aceasta nu este o situaţie singulară. De exemplu, o altă familie din Alba Iulia a primit o factură de 6.000 de lei tot la energie electrică, furnizorul fiind un operator privat.
 
 

Vă mai recomandăm:

 

O familie din Alba cere în justiţie oprirea imediată a lucrărilor pe lotul 2 din autostrada A10 VIDEO

 

A început asfaltarea DN 75, drumul important din Apuseni care nu a mai fost modernizat de 30 de ani FOTO VIDEO

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

trek leopard
29.08.2021, 13:42:44

Daca-si vor angaja un avocat bun si ii da in judecata, pot cere daune de milioane de lei si apoi compania le va sterge si factura. Si-o vor lua la bot bine de tot. Important este sa incepi sa te misti si sa-i iei prin surprindere, companiile private tocmai pe acest aspect se bazeaza, ca romanii-s saraci si nu dau pe nimeni in judecata. Cand sunt dati in judecata: PIERD !

-8 (22 voturi)
Edmond Wolf
29.08.2021, 13:59:56

Și mie mi-au trecut din burtă 32 de kw pe care i-am mai plătit o dată și voiau să-mi mai adauge 100. În urmă cu cinci ani mi-au trimis o factură de peste 800 de lei pentru consumul dintr-o casă în care nu locuia nimeni. Când le-am arătat facturile la gaz și apă pe perioada facturată de ei care erau 0 (zero) lei, mi-au zis că s-a stricat contorul. Au venit dar nu l-au schimbat, doar l-au pus la 0 (zero). Aceste contoare digitale care arată inclusiv consumurile zi/noapte se citesc direct din birourile lor, de pe calculator. Tot de-acolo se aduc la zero sau la ce cantitate doresc ei.

-14 (22 voturi)
Ludwig
29.08.2021, 14:00:28

A facut un contract nou si probabil a gresit consumul estimat. Eu am rezolvat pentru o familie de pensionari ce le venise 250 lei si li se parea mult Se face o poza la contoar si am trimis la pensionari din contul lor online la enel. Tot eu le-am facut si cont. Imediat a doua zi a venit confirmarea cu noua factura la suma de 50 lei caci ei nu consuma. Au stornat factura veche. Totul e sa dai indexul lunar pe net sau telefonic. Ai zece zile pe luna cand il poti da, deci nu ai cum sa uiti.

+12 (16 voturi)
Stefan din Nord
29.08.2021, 13:58:44

In urma cu peste 20 de ani si eu am primit o factura foarte foarte mare .de vreo 100 de ori fata de cat plateam in mod obisnuit Am fost la firma in audienta la director i-am explicat ca e defect contorul electric electromagnetic . La un calcul simplu a reiesit ca nici daca as fi tinut in priza 24 din 24 consumatori electrici la capacitatea maxima a retelei nu ar fi fost posibil sa consum atat de mult In consecinta au venit si mi-au schimbat contorul defect cu unul nou si am platit atat cat consumam in mod obisnuit in acest interval de timp Cred ca si in acest caz problema se va rezolva la fel .

-3 (11 voturi)
mihai radu
29.08.2021, 14:15:17

Este o treabă simplă,la astfel de litigii trebuie demonstrat dacă racordul respectivului imobil sau apartament poate absorbi sau nu acea cantitate de kvh în timpul dat fără a defecta instalația,în instalația mea pot absorbi maxim cinci kv pe oră,dacă o depășesc se încinge și ia foc !

+10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările