Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Fake news al deputatului AUR Daniel Rusu despre o poluare la Kronospan Sebeş. Răspunsul şefului Gărzii de Mediu

1
22 Apr 2021 13:11:24
Autor: Dorin Ţimonea
Deputatul AUR Daniel Rusu promovează o ştire falsă de ziua lui
Deputatul AUR Daniel Rusu promovează o ştire falsă de ziua lui

Deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, promovează, de ziua lui, un fake news legat de un posibil accident ecologic în municipiul Sebeş. Deputatul locuieşte în comuna Şpring, la circa 20 de km de Sebeş.

”La Sebeş, astăzi, de ziua mea ... ma cadorisesc ”baietii” deştepţi cu puţin cancer pe pâine! Aşa sa le ajute Dumnezeu şi lor şi celor care permit asta!”, afirmă deputatul AUR într-o postare pe contul personal de Facebook. Mesajul este însoţit de o fotografie de la un incident tehnologic care a avut loc pe platforma Kronospan Sebeş în ianuarie 2020.
 
Atunci, din cauza unor probleme tehnice pe un coş de evacuare a fost eliminat timp de circa 20 de minute un fum negru. Măsurătorile au evidenţiat ulterior că nu au ajuns substanţe periculoase în atmosferă.
 
Postarea parlamentarului AUR a determinat o reacţie din partea comsiarului şef al Gărzii de Mediu Alba, Dănuţ Hălălai. ”În legătură cu fotografia pe care aţi postat-o vreau să vă informez că nu este de dată recentă şi nu are legătură cu ziua de astăzi. Această fotografie postată de către un demnitar al statului poate provoca panică şi nu este cazul”, a scris reprezentantul Gărzii de Mediu într-un comentariu la postare. Daniel Rusu nu a reacţionat deloc la afirmaţiile lui Dănuţ Hălălai.
 
Răspunsul şefului Gărzii de Mediu Alba
 
Deputatul AUR nu este la primul fake news pomovat în mediul online. Recent a distribuit o postare a şefului AUR Roşia Montană, care susţinea că ”Gold-ul” vrea să distrugă comuna, ataşând o hartă din fostul proiect al companiei private RMGC. Proiectul minier privat nu mai este de actualitate de circa şapte ani, din 2013, când Parlamentul a respins o lege cu dedicaţie iniţiată de Guvernul condus de Victor Ponta.
 
Postarea falsă despre Roşia Montană


Proprietarul unui vestiar de 1.338 mp

 
Activistul Valeriu Nicolae a prezentat recent mai multe lucruri interesante despre deputatul AUR, fost primar al comunei Şpring.
 
”Până când a intrat în Parlament avea şcoală vieţii şi ceva certificat de mecanic. Fin. Nişte cursuri dubioase şi o licenţă imposibilă, luată în 2 ani, între 2016 şi 2018, (avea 41 de ani) la o universitate super dubioasă, infintata de un iordanian cu legături cu Khaled Matar, un băiet suspectat de terorism. Remarcabil este că, în 2017, universitatea a fost desfinţată. A fost şomer până la 27 de ani în CV, iar apoi a ajuns brusc primar de comună, că doar e plin de minuni în partid. Are doar datorii de 30.000 de EUR şi e, evident, un geniu", scrie despre el  Valeriu Nicolae.
 
 
În declaraţia de avere a lui Daniel Rusu apare trecut şi că este proprietarul unui vestiar. Dar nu orice fel de vestiar, ci unul de 1.338 de mp. Acesta mai deţine şi alte proprietăţi, având în vedere că în localitatea Spring a fost primar. Rusu a reuşit şi performanţa să greşească declaraţia de avere, iar terenurile le-a trecut la case de locuit. Aşa reiese că are o casă de locuit de 1.400 de mp din 2003, una de 1909 mp din 2020, o casă de vacanţă de 5.400 mp din 2020 şi vestiarul din 2008.
 
Fostul primar din Spring ne mai spune că în 2019 a făcut două datorii de 30.000 de euro care au scadenţă în 2021. De asemenea, Rusu Daniel trece şi faptul că în 2019, a avut un "salar" de aproape 65.000 de lei că primar în Spring.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cine sunt poliţiştii - motociclişti care l-au prins pe criminalul din Alba. Bărbatul a fost reţinut VIDEO

Mega-licitaţie în valoare de 200 de milioane de lei pentru traseele de transport călători din Alba


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

actul 1 gong
22.04.2021, 13:25:04

Un idiot! As vrea sa intreb parlamentul, de ce sunt acceptati la sedinte acesti papagali cu masti improvizate? La nivel de EU sunt doua tipuri de masti pentru populatie verificate si acceptate: cea chirurgicala si FFP2. Nu poate parlamentul sa introduca o regula temporara, in care sa fie numai aceste doua masti acceptate?

+5 (7 voturi)
Modifică Setările