Familie din Alba Iulia, testată pozitiv cu COVID-19, plimbată două zile între spitale pentru că nu mai existau paturi libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei membri ai familiei au primit tratament după două zile de la confirmarea testului
Cei trei membri ai familiei au primit tratament după două zile de la confirmarea testului

O familie din Alba Iulia, respectiv o tânără şi cei doi părinţi, confimaţi cu COVID-19, au fost ţinuţi ore întregi în ambulanţă şi plimbaţi de la un spital la altul timp de două zile până să ajungă să primească un tratament de specialitate.

Situaţia se datorează supra-aglomerării unităţilor medicale din judeţ, în unele dintre acestea nemafiind paturi pentru tratament.

Întreaga poveste a fost relatată pentru alba24.ro de către un prieten al familiei, Andrei G. Sâmbătă, 26 septembrie, A. B, o tânără de 21 de ani din Alba Iulia, alături de mama şi tatăl ei, care au în jur de 50 de ani, au început să aibă simptome ale infectării cu COVID. Din acest motiv au mers şi şi-au făcut testul la Spitalul Judeţean din Alba Iulia.

De sâmbătă şi până la venirea rezultatului, luni, cei trei s-au autoizolat la domiciliu, însă se simţeau rău. Rezultatul pozitiv pentru COVID-19 a venit luni în jurul orei 15.00 – 15.30 şi a fost anunţat familiei de către un angajat DSP Alba. Însă, potrivit unui apropiat al familiei, Andrei G., nu a venit nimeni timp de ore bune să îi ia de acasă şi să îi ducă la o unitate medicală.

Timp de câteva ore, aceştia au sunat de mai multe ori la 112 pentru a solicia o ambulanţă, şi chiar şi prietenul familiei a sunat de la Bucureşti, la 112, pentru a solicita să fie duşi la spital. În jurul orei 20.00, a ajuns o ambulanţă la locuinţa familiei, care i-a transportat pe cei trei la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, însă aceştia nu au fost duşi pe o secţie, ci au fost ţinuţi timp de aproape 2 ore în ambulanţă, în curtea spitalului, a precizat Andrei G.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a precizat că aceştia au fost ţinuţi în ambulanţă deoarece nu mai erau locuri pentru a fi aduşi în unitatea medicală şi evaluaţi. Când un pacient este confirmat cu coronavirus, acesta este evaluat pentru i se afla starea, dacă este asimptomatic, are simptome medii sau are nevoie urgentă de asistenţă medicală de specialitate.

După două ore în care au fost ţinuţi în ambulanţă, medicii de la Alba Iulia au luat decizia de a-i trimite pe cei trei la Sebeş. În jurul orei 22.00, au ajuns la Spitalul Municipal Sebeş, dar unitatea medicală nu i-a internat pe cei trei. După alte două ore petrecute în ambulanţă, cei trei au fost trimişi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Sebeş, unde au ajuns în jurul orei 24.00. Au fost internaţi, dar susţin că nu au primit nici măcar de mâncare.

Directorul DSP a declarat că cei trei nu au putut fi internaţi la Spitalul Municipal Sebeş deoarece toate paturile pentru pacienţii COVID-19 erau ocupate. Marţi dimineaţă, au fost vizitaţi de un doctor de la Sebeş care a luat hotărârea ca aceştia să facă un CT, dar la Secţia de Boli Infecţioase nu exista aparatura necesară, aşa că au fost duşi la Spitalul Municipial Sebeş. În urma CT-ului, s-a descoperit că plămânii celor trei erau afectaţi de COVID 19.

După investigaţiile de la Sebeş, familia a fost transferată la spitalul din Blaj abia miercuri, 30 septembrie, în jurul orei 11.00, unde medicii au început să le administreze tratament de specialitate. Starea de sănătate a celor trei s-a mai ameliorat după primirea tratamentului. Miercuri, în Alba, erau 193 persoane pozitive internate în unităţi sanitare şi un număr de 43 de locuri disponibile.

Citiţi şi:

 

Greva de avertisment de la fabrica Mercedes din Cugir, declarată ilegală în justiţie. Ce revendicări au cei peste 1.000 de angajaţi

 

Au dat vina unul pe altul pentru moartea unui copil de 13 ani, dar nu au scăpat. Ce pedepse le-au aplicat judecătorii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite