Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Fast-food de criză pentru albaiulieni

0
9 Dec 2009 15:20:48
Autor: adevarul
 Cristina Brad pregăteşte un Crizz-burger.
Cristina Brad pregăteşte un Crizz-burger.

Produsele fast-food din Alba Iulia sunt pe toate gusturile, şi, mai ales, pentru toate buzunarele. Pentru a-şi spori profitul, comercianţii se întrec în oferte şi promoţii. Cel mai ieftin produs e crizz-burgerul, care costă doar 3,4 lei şi poate fi cumpărat de la fast-food-ul Metzgerei din Cetate.

Produsele de tip fast-food au câştigat teren în faţa alimentaţiei sănătoase. Rapid şi la îndemâna oricui, aceste alimente sunt preferate în special de elevi şi studenţi.

Crizz-burgerul, cel mai ieftin produs

Pentru a creşte veniturile pe timp de criză, administratorul unui fast-food din Alba Iulia a găsit soluţia salvatoare: Crizz-burgerul. Costul acestuia este de 3,4 lei. „În contextul actualei situaţii economice, am considerat că ar fi un avantaj să venim în întâmpinarea clienţilor şi cu un astfel de preparat“, a spus economistul Iuliana Briciu, reprezentantul fast-food-ului Metzgerei din cartierul Cetate. Aceasta a precizat că burgerul nu este preparat după o reţetă specială, ci conţinutul este unul de bază, care respectă standardele calităţii. Crizz-burgerul conţine o chiflă, chiftea de porc, ketchup, maioneză şi sos de usturoi. Cristina Brad, vânzătoare la fast-food-ul Metzgerei, a spus că cei mai mulţi clienţi care preferă aceste preparate sunt tinerii. „Crizz-burgerii sunt în general preferaţi de tineri şi de cei care se grăbesc şi nu au mult timp la dispoziţie. Cele mai multe vânzări le avem sâmbăta, când tinerii ies în oraş“, a precizat Cristina Brad.

Cristian Nicolescu Şeuşan, reprezentantul unui alt fast-foond din Alba Iulia a afirmat că vânzările au scăzut faţă de anul trecut. „Acum lumea preferă să meargă să-şi cumpere mâncare din alimentară. Avem o gamă variată de produse, de la plăcinte la kebab, de la sandwich-uri la cartofi pai. Am făcut reduceri la unele produse, pentru a atrage oamenii. Avem clienţii noştri fideli“, a spus reprezentantul fast-food-ului Buon Giorno de pe strada Vasile Goldiş.

Fast-food versus legume şi fructe

Chiar dacă tinerii sunt conştienţii că produsele fast-food nu sunt tocmai sănătoase, aceştia sunt clienţi fideli. „Sunt student şi nu am timp întotdeauna să-mi gătesc, aşă că de obicei mănânc de la fast-food“, a spus Răzvan Alexandru, în vârstă de 20 de ani, student, din comuna Mihalţ. Specialiştii atrag, însă, atenţia asupra efectelor pe care le poate avea acest tip de alimentaţie. „Mâncarea de tip fast-food este dăunătoare deoarece are un conţinut mare de grăsimi. Majoritatea produselor sunt preparate în ulei prin prăjire. În timp poate duce la obezitate, atât la copii şi tineri, cât şi la adulţi. Produsele de tip fast-food ar trebui înlocuite cu o alimentaţie bazată pe legume şi fructe“, a spus medicul Olimpia Candrea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările