Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Femeia care a furat un milion de euro de la CEC Bank şi i-a donat la săraci şi la biserici, trimisă din nou în judecată

25
18 Jan 2022 14:16:38
Autor: Dorin Ţimonea
Fosta angajată CEC a fost eliberată condiţionat în ianuarie 2021. Foto Adevărul
Fosta angajată CEC a fost eliberată condiţionat în ianuarie 2021. Foto Adevărul

Femeia care a provocat un prejudiciu de circa un milion de euro CEC Bank, prin sustragerea banilor în decurs de mai mulţi ani de la clienţii agenţiei din oraşul Zlatna, a fost trimisă în judecată într-un nou dosar.

Elena Meteşan a fost angajata CEC până în 2016 şi este acuzată de săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
 
„În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din Jud. Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere / lichidare / transfer / virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Dosarul a fost înregistrat la instanţa de judecată joi, 13 ianuarie 2022. 
 
Femeia a fost condamnată în 2018 la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru delapidare, prejudiciul reţinut în sarcina acesteia fiind de 4.227.940 lei şi 235.981 euro. Elena Meteşan a fost obligată să restituie aceşti bani, dar neavând venituri s-a constatat că nu are cum să plătească uriaşa sumă. Bani delapidaţi au fost plătiţi, în final, de către CEC Bank către 168 de clienţi care şi-au pierdut sumele depuse în conturi.
 
Un număr de 129 de clienţi nu au fost despăgubiţi, iniţial, pentru că nu deţineau documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care le-au solicitat. Cea mai mare parte a acestora au acţionat în judecată bancă şi au obţinut în justiţie despăgubirile solicitate. Şi în prezent, la mai bine de cinci ani de la scandal, încă mai sunt procese în derulare pe rolul instanţelor din Alba.
 
În declaraţia dată în faţa anchetatorilor, Elena Meteşan a spus că nu a dorit să prejudicieze clienţii, cunoscând faptul că oricum vor fi despăgubiţi şi nici nu a dorit să se îmbogăţească, ea susţinând că ar fi donat banii la persoane sărace şi la biserici. A afirmat, în schimb, că era nemulţumită de condiţiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori şi de salariul primit. 

Femeia a fost angajată a agenţiei CEC Bank din Zlatna unde administra conturile a sute de clienţi. La unii le-a luat banii direct din conturi, în timp ce în cazul altora nu a mai depus sumele cu care aceştia au venit la bancă şi i le-au predat ei. Timp de 10 ani a manevrat banii asfel încât nimeni nu s-a prins de delapidarea uriaşă pusă la cale de aceasta. În 2016, însă, un client a constatat că nu mai are niciun leu în cont şi a sesizat poliţia.
 
„Scopul urmărit de către inculpata Meteşan Elena a fost în primul rând de sabotare a activităţii CEC, inculpata considerând că nu a fost apreciată corespunzător de către conducerea unităţii şi în mod subsidiar de obţinerea unor foloase de natură financiară”, se afirmă în motivarea hotărârii de condamnare din anul 2018. Femeia are 60 de ani şi a fost eliberată condiţionat din închisoare în ianuarie 2021.
 

Vă mai recomandăm:

 

Metoda „cabana”, ultima găselniţă a ţeparilor „de meserie”. Cum acţionează infractorii

 

Imagini de la Revelionul ospătarilor din ianuarie 1989. Cum se distrau chelnerii în anul căderii comunismului VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

muresan anna
18.01.2022, 14:28:21

Cat de credibila poate fi o delapidatoare? O hoata ca orice hot, doar mai tupeista!

+8 (12 voturi)
Vasile Elena
18.01.2022, 14:35:55

Adica a luat economiile oamenilor ...de ce nu a facut milostenie din banii ei proprii? pf....

+5 (21 voturi)
cloudvick
18.01.2022, 14:55:10

la saraci inteleg, dar sa dai la biserci?!

-29 (47 voturi)
defu gabi
18.01.2022, 15:00:38

Daca dadea la politicieni si justitiari, acum era pusa batista pe tambal... Sau daca dadea unde trebuie acum era senatoare/deputata, nu judecata... N-a fost inspirata unde si cui sa dea cand s-a apucat de "milostenii"...

-4 (22 voturi)
Popescu Virgilius
18.01.2022, 15:01:34

Un număr de 129 de clienţi nu au fost despăgubiţi, iniţial, pentru că nu deţineau documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care le-au solicitat. Cea mai mare parte a acestora au acţionat în judecată bancă şi au obţinut în justiţie despăgubirile solicitate. Citeste mai mult: adev.ro/r5wltq Adica niste oameni oarecare au pretins ca aveau bani in cont furati de individa, nu aveau nici un fel de documente care sa probeze asta , iar in justitie au obtinut sa primeasca banii desi nu aveau dovezi ca au avut vreodata banii aia in cont ?! Ca asa se intelege din articol... Am avut si eu 100000 de lei la agentia din Zlatna ; bineinteles ,n-am nici un document care sa probeze asta ; unde sa-i dau in judecata ca sa-mi iau banii ?!

+3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările