Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Femeie de 42 de ani, nevaccinată şi fără nicio altă boală, moartă de COVID-19. În Alba, toţi pacienţii de pe ATI sunt nevaccinaţi

5
17 Oct 2021 12:54:21
Autor: Dorin Ţimonea
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Un număr record de pacienţi decedaţi din cauza infectării cu COVID-19 a fost comunicat duminică de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Astfel, 11 persoane au murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Nicuna dintre acestea nu era vaccinate. Printre acestea este şi o femeie de 42 de ani din Lupşa care nu avea nicio boală şi o femeie de 51 de ani din Câmpeni. 
   
Situaţia deceselor comunicate duminică 17 octombrie 2021:
 1. Femeie, 42 de ani, din Lupşa, nevaccinată, fără comorbidităţi (boli asociate); 
 2. Femeie, 58 de ani, din Arieseni, nevaccinată, comorbidităţi: obezitate, diabet;
 3. Barbat, 87 de ani, din Vidra, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 4. Barbat, 65 de ani, din Poşaga, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 5. Femeie, 51 de ani, din Câmpeni, nevaccinată, cu comorbidităţi: obezitate, hipotiroidism;
 6. Femeie, 90 de ani, din Alba Iulia, nevaccinată, cu comorbidităţi;
 7. Barbat, 69 de ani, din Meteş, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 8. Bărbat, 69 de ani, din Valea Lungă, nu apare în evidenţe ca vaccinat, cu comorbidităţi;
 9. Bărbat, 66 de ani, din Alba Iulia, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 10. Bărbat, 83 de ani, din Blaj, nevaccinat, cu comorbidităţi;
 11. Barbat, 92 de ani, din Cugir, nevaccinat, cu comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, în Alba au murit 761 de persoane. Informaţiile prezentate duminică cuprind şi un număr de 254 de cazuri noi de infectare, din 739 de teste. Municipiul Alba Iulia, cu 955 de persoane testate pozitiv, a ajuns la o incidenţă de 12,53 cazuri la mia de locuitori.

Dintre localităţile urbane, rate de incidenţă peste 10 mai sunt înregistrate la Cugir, Aiud şi Abrud. Cea mai mare incidenţă (15,44 cazuri la mia de locuitori) este în comuna Livezile, unde sunt 18 persoane infectate. Urmează comuna Meteş, cu o rată de 13,91 şi 39 de locuitori testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Rata incidenţei pe judeţ, corespunzătoare unei perioade de 14 zile, a crescut la 8,1, cu un total de 3.034 de cazuri.
 

Toţi pacienţii de pe ATI sunt nevaccinaţi


Un procent de circa 90% dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 internaţi în spitalele din Alba sunt nevaccinaţi. O statistică valabilă pentru data de 16 octombrie, oferită de DSP Alba, scoate în evidenţă faptul că din 364 de pacienţi internaţi, 325 sunt nevaccinaţi. Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, pe secţia de Infecţioase sunt internaţi 46 de pacienţi, dintre aceştia 40 sunt nevaccinaţi. Pe secţia de Terapie Intensivă, sunt 12 pacienţi, toţi nevaccinaţi.
 
La Spitalul Municipal Aiud, pe ATI COVID sunt 23 de pacienţi în stare gravă, toţi nevaccinaţi. Pe secţia de interne sunt 27, din care doar 3 vaccinaţi. Pe secţia de Psihiatrie sunt, de asemenea, trei pacienţi, toţi 3 nevaccinaţi. La Blaj pe secţiile de ATI, Terapie Intesivă şi Infecţioase, sunt 42 de pacienţi. Dintre aceştia 32 sunt nevaccinaţi. Spitalul din Sebeş are 32 de pacienţi pe secţiile de infecţioase şi pediatrie, dintre care 28 sunt nevaccinaţi.
 
La unitatea medicală din Cugir, la secţia de Infecţioase apar în evidenţe 52 de pacienţi, dintre care 48 nevaccinaţi. La Spitalul Orăşenesc Abrud din 36 de pacienţi, 33 sunt nevaccinaţi. De asemenea, la Spitalul Orăşenesc Câmpeni sunt 47 de pacienţi şi doar 3 vaccinaţi. La Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, din 44 de pacienţi internaţi în data de 16 octombrie, 38 nu sunt vaccinaţi.

Vă mai recomandăm:

 

Castelul-monument istoric abandonat, furat bucată cu bucată FOTO

 

CNN include Munţii Apuseni pe locul 6 într-un clasament al celor mai frumoase locuri din Europa: „Timpul rămâne în loc aici” 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

imsi2 imsi2
17.10.2021, 14:05:49

Daca vreti sa creasca nr celor vaccinati si sa scada nr infectarilor nu tot pedalati in prezentarea mortilor nevaccinati ci prezentati nr celor vindecati datorita faptului ca au fost vaccinati. Tot insistati ca cei vaccinati care se infecteaza totusi fac forme usoare sau medii sau devin doar purtatori temporari nesimtomatici. Bun este foarte adevarat fiindca si eu sunt vaccinat cu schema completa dar am luat si virusul si am facut 14 zile tratament. Incercat sa prezentati aceste cazuri, sa le spunem fericite cind cei vaccinati se vindeca fiindca cu siguranta sunt .

-8 (10 voturi)
IOR
17.10.2021, 15:02:53

filmul cu nevaccinatul e clar. total neinteresant. pe mine ma intereseaza ce se intimpla cu unul care-si rupe un picior sau are orice alta problema in afara de covid. mai exista vreun spital care sa se ocupe si de el?

imsi2 imsi2
17.10.2021, 15:55:20

IOR Pai daca iti rupi un picior cu siguranta vei face covid chiar vaccinat fiind daca ai nenorocul sa stai in salon sau sa ai un contact mai prelungit cu unul contaminat deja. Nu din cauza personalului sau al doctorilor ci deoarece procesul de vindecare natural al fracturii incepe in secunda 1 dupa momentul fracturii. prin inhibarea sistemului imunitar pt a feri celulele osoase nou generate de actiunea auto imuna a organismului. Oricum nu trebuie sa ti faci probleme fiindca vei face o forma usoara. Ce i neplacut ii ca fiind nedeplasabil (daca ai o fractura la femur in partea inferioara a acestuia) va trebui sa ti faci nevoile in olita si sa astepti sa fii sters la fund de infirmiere. Chiar daca dupa o zi doua poti sa te deplasezi cu cadrul sau cu carje nu vei avea voie sa iesi din salonul cu covid. Nu i o placere dar in tot cazul vaccinul ii salvator. Nevaccinat si cu fractura vei fi tratat pt urgenta medicala (imobilizat membrul fracturat) , testat covid si internat (daca fractura necesita operatie) intr un izolator sau trimis acasa in asteptarea rezultatului. Daca testul ii negativ vei fi operat sau vei sta acasa depinde de gravitatea fracturii. Daca testul ii pozitiv atunci din sectia sau cliniica de ortopedie vei fi mutat intr o sectie covid (cu sanse mari sa faci o forma grava datorita fracturii cum ti am aratat) si la voia unui ortoped care te va opera echipat ca un cosmonaut grabit sa nu stea prea mult in preajma ta. Mai rau, daca covidul tau s a agravat (temperatura, oxipenie,) devii inoperabil si prioritar devine tratamentul covidului. Pune la asta durerea de la fractura, imobilizarea starea mizerabila fizica (echiparea unui cadru medical dureaza cam 10 minute) deci intre apelul tau si venirea unei asistente sau infirmiere trece un sfert de ceas. Tot ce ti am spus este experienta proprie nu minciuni si bazaconii. Ma consider norocos ca sunt vaccinat si infectia cu covid a fost descoperita dupa operatia prin care fractura a fost redusa asa ca transferul intr o clinica covid a avut loc dupa 3 zile si intr o perioada cind spitalele erau goale si practic eram singur intr o sectie cu 15 paturi dar cu echipa medicala completa si profesionista (carora le multumesc !) Take care !

-7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
17.10.2021, 22:17:22

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
18.10.2021, 02:10:41

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările