Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Femeie judecată pentru tentativă de omor, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare la Tribunalul Alba

1
23 Nov 2015 17:20:04
Autor: Dorin Ţimonea
Foto Arhivă
Foto Arhivă

O femeie din Alba judecată pentru tentativă de omor a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost pronunţată luni, 23 noiembrie 2015, la Tribunalul Alba şi nu este definitivă. Laslău Petronela mai trebuie să plătească daune de 10.000 de lei.

Femeia este judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie, după ce a agresat-o şi a jefuit-o pe o bătrână în vârstă de 78 de ani, din Alba Iulia.
 
Potrivit procurorilor în data de 12.05.2014, în jurul orelor 14.00, inculpata Laslău Petronela, în timp ce se afla în vizită la persoana vătămată A.A. de 78 ani din Alba Iulia, în momentul în care aceasta era întoarsă cu spatele, i-a înfăşurat în jurul gâtului un cordon de la halat şi a strâns cu putere până când victima şi-a pierdut cunoştinţa. Ulterior, profitând de starea de inconştienţă a victimei, a sustras un telefon mobil, o haină de blană, un costum, un telefon fix şi cheile apartamentului, bunuri în valoare totală de 3.000 lei. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia. Agresoarea o cunoştea pe vârstnică de mai mulţi ani şi obişnuia să o viziteze. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la o instanţă superioară.
 
Solutia pe scurt: ”Condamnă pe inculpata Laslău Petronela, la o pedeapsă de: – 5 ani şi 6 luni închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor; mai condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de: – 1 an şi 8 luni închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor. Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa de: – 6 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor. Deduce din pedeapsă durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la 16.05.2014 la 24.06.2015. Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpată. Ia faţă de inculpată măsura de siguranţă a obligării la tratament medical până la însănătoşire, sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă A.A. şi în consecinţă obligă inculpata la plata către partea civilă a sumei de 9000 lei daune morale şi 1000 lei daune materiale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Mai citiţi:
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

stefan grozav
2.12.2015, 18:37:06

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările