Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Final de concurs la Finanţele din Alba: 54 de angajaţi vor fi concediaţi

0
30 Aug 2013 13:51:38
Autor: Dorin Ţimonea
Sediul AJFP Alba
Sediul AJFP Alba

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba, instituţie înfiinţată prin reorganizarea fostei Direcţii Generale de Finanţe Publice, va concedia un număr de 54 de angajaţi. Dintre aceştia 39 sunt funcţionari publici şi 15 sunt personal contractual (administrativ).

Funcţionarii publici mai au o şansă să ocupe unul dintre cele 350 de posturi prin transfer ce au fost declarate vacante de ANAF. Şase foşti angajaţi nu şi-au exprimat opţiunea de a ocupa unul din posturile vacante publicate, fiind în preajma vârstei de pensionare, doi funcţionari nu s-au prezentat la examenul de testare profesionala, iar un funcţionar a cerut transferul într-o altă instituţie publică.
 
Funcţionarii publici care urmează a fi disponibilizaţi pot urmări eventualele posturi  rămase vacante în urma examenelor de testare ce au avut loc sau pot solicita transferul într-o altă instituţie publică. Modalitatea în care s/a desfăşurat examenul a stârnit mari nemulţumiri în rândul angajaţilor, care au primit bibliografia foarrt târziu. De asemenea, în privinţa personalului contractual, posturile de secretară şi şofer nu au fost scoase la concurs. Din şapte secretare au rămas două pe tot atâtea posturi, despre care se susţine că ar fi fost preferate de conducerea instituţiei. Aceaşi situaţie s-a întâmplt şi în cazul şoferilor, în cazul celor două posture rămase după reorganizare.
 
Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba a fost desfiinţată începând din 1 august, iar în locul ei a fost înfiinţată Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba, care va funcţiona în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov, alături de structurile similare din Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov. În urma acestei măsuri, în organigrama Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba vor fi 410 posturi, faţă de 481. In judeţul Alba vor exista şase servicii fiscale, la Aiud, Sebeş, Blaj, Zlatna, Cugir, Câmpeni.
 
Vedeţi aici rezultatele înregistrate la concursul desfăşurat la Direcţia Regională de Finanţe Publice Braşov

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările