Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Focar imens de coronavirus la un Centru de reabilitare neuropsihiatrică din Alba, unde sunt peste 120 de cazuri de infectare

1
10 Oct 2020 15:34:18
Autor: Dorin Ţimonea
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Un focar de infectare cu noul coronavirus este raportat la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică de la Galda de Jos, judeţul Alba, unde au fost confirmate 103 cazuri în rândul beneficiarilor şi 18 în rândul angajaţilor. Inspectorii sanitari vor face un control la centru, pentru a vedea cum s-a ajuns să se infecteze atât de multe persoane.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că acolo au fost testaţi 179 de asistaţi şi 171 de membri ai personalului.
 
"Dintre cei asistaţi avem 103 cazuri pozitive şi dintre personal avem 18 cazuri pozitive. Totodată, în paralel cu ancheta epidemiologicvă pe care colegii o realizează, am dispus şi efectuarea unei anchete a inspectorilor sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la această nenorocire, aş spune, pentru că nu este normal ca după 7 luni de muncă să avem un astfel de focar, de o asemenea magnitudine", a afirmat Sinea.
 
Dintre persoanele confirmate, sunt două persoane internate, iar toţi bolnavii sunt monitorizaţi medical. Până acum s-au înregistrat două decese, în rândul beneficiarilor.
 
Sinea a spus că vor fi verificate respectarea procedurilor de lucru în centru şi folosirea materialelor de protecţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion carutasul
10.10.2020, 15:51:11

Bietii neuropsihici s-au tot plimbat prin locuri aglomerate ,fara masca ,reuniuni vesele si de aici boala ,nu? Cred ca va trebuie destul de mult sa intelegeti ca pe langa nenorocirea asta sunt si multe altele de zis facute cum bine stim de mai mult de 30 de ani.

-2 (2 voturi)
Modifică Setările