Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Fost condamnat pentru crimă, judecat pentru ameninţarea unui poliţist. „Îţi omor ţie familia, dacă vrei!”

2
5 Jul 2022 15:41:54
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat condamnat în trecut al 10 ani de închisoare pentru omor are şanse mari să ajungă din nou după gratii după ce a ultragiat un poliţist.

S-a întâmplat în 20 decembrie 2021, la Alba Iulia, iar o primă sentinţă a fost pronunţată pe data de 30 iunie 2022. Alin C. este acuzat că a manifestat un comportament agresiv faţă de un agent de poliţie, care îi verifica identitatea, fiind sub influenţa alcooliului.
 
Bărbatul s-a deplasat la geamul autospecialei de poliţie, i-a solicitat poliţistului să-i restituie cartea de identitate, i-a adresat cuvinte jignitoare, a început să urle, a pus mâinile pe capota autospecialei şi l-a ameninţat cu acte de violenţă spunându-i: „Am făcut puşcărie şi mai fac”. 

„Deoarece inculpatul împiedica desfăşurarea procedurii de legitimare, acesta a fost încătuşat şi condus la sediul Poliţiei Mun. Alba Iulia, iar cu ocazia introducerii în autospeciala de poliţie, l-a ameninţat pe agentul (...) cu bătaia, spunând-i: boschetarule, să vezi ce bătaie îţi dau, să vezi ce palme îţi dau eu ţie! La sediul poliţiei, a continuat să adreseze injurii şi cuvinte jignitoare persoanei vătămate, apoi ameninţări, afirmând: cu mâinile la spate te bat boschetarule... iar ulterior i-a mai spus: familia ta nu circulă... stai aşa că vă arăt eu. În cele ce au urmat, a continuat ameninţările, spunându-i agentului de poliţie că îi omoară familia, afirmând: am făcut puşcărie pentru omor! Îţi omor ţie familia, dacă vrei!”, se precizează în rechizitoriul Parchetului. 
 
Bărbatul a încetat să mai adreseze ameninţări şi cuvinte jignitoare în momentul în care, la sediul poliţiei şi-a făcut apariţia avocatul său ales, care l-a sfătuit apoi să-şi ceară scuze. Desfăşurarea evenimentului, de la momentul legitimării inculpatului şi până când acesta a părăsit sediul poliţiei, a fost înregistrată audio-video cu camera aflată în dotarea agentului de poliţie.

„Numitul a fost condamnat la data de 21.05.2012, printre altele, pentru comiterea infracţiunii de omor, la pedeapsa de 10 ani închisoare, fapta constând în aceea că a lovit persoana vătămată atât cu piciorul cât şi cu un cuţit în zona capului şi feţei. Dat fiind faptul că inculpatul a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, se reţine că singura posibilitate este cea a executării pedepsei în regim de detenţie”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia. 

Pe lângă pedeapsa de 8 luni de închisoare cu executare, Alin C. mai trebuie să-i plătească poliţistului daune morale în valoare de 2.000 de lei.

Vă mai recomandăm:

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Taranul Vasile
5.07.2022, 17:13:33

Pai cum a facut 10 ani ( oricum putin) daca a fost condamnat in mai 2012 si in decembrie 2021 era liber de ceva vreme ( probabil pe buna purtare si scris de carti autobiografice plus promis solemn ca nu mai face).

+3 (3 voturi)
Amar
5.07.2022, 18:10:31

Atat se da pentru omor? 10 ani?!! Pai si de ce ne miram ca lichelele astea continua sa fie asa cum sunt, daca pentru omor iei 10 ani si stai inchis cat pentru un viol!!

+3 (3 voturi)
Modifică Setările