Fost poliţist cu studii la o „fabrică de diplome”, numit în funcţia de subprefect la propunerea USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subprefectul propus de USR, Viorel Rascovici, a fost numit de Guvern
Subprefectul propus de USR, Viorel Rascovici, a fost numit de Guvern

Nicolae Albu a fost renumit în funcţia de prefect al judeţului Alba, miercuri, 3 martie. De asemenea, Viorel Raşcovici a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Alba, la propunerea USR.

Nicolae Albu are 48 de ani, este absolvent al unei facultăţi de drept şi are un master în drept administrativ şi proceduri notariale.

 Lucrează de 29 de ani la Poşta Română, unde a deţinut funcţii de inspector sau chiar director (pentru o perioadă de 4 ani). A fost timp de 4 ani lider sindical şi vicepreşedinte la nivel naţional al sindicatului poştaşilor. Este consilier judeţean şi deţine o funcţie de conducere în PNL Alba.

Demiterea şi numirea acestuia în aceeaşi zis s-a realizat din cauza unei proceduri care ţine de schimbarea statutului prefecţilor şi subprefecţilor din România.

Propunerea USR-PLUS pentru funcţia de subprefect al judeţului Alba, fostul poliţist Viorel Raşcovici, şi-a trecut în CV că a urmat studii superioare la o universitate care nu este acreditată sau autorizată provizoriu de Ministerul Educaţiei, fiind implicată în decursul anilor în mai multe scandaluri.

Potrivit CV-ului, este vorba despre ”Universitatea Internaţională Deschisă Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană din Bucureşti, Facultatea de Drept, Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţă Juridico-Economică, domeniul fundamental ştiinţe juridice”.

Viorel Rascovici (51 ani) a absolvit această universitate în martie 2005. Acesta susţine că la momentul respectiv, funcţiona în baza unei autorizaţii definitive şi executorii emise de o instanţă de judecată în 1991. ”Ordonanţa nr. 75 cu privire la calitatea învăţămâtului superior a apărut în iulie 2005, după patru luni de la momentul la care am absolvit. Principiul de drept este că legea nu este retroactivă. Am urmat Facultatea de Drept timp de cinci ani la fără frecvenţă, după care m-a înscris la Universitatea Babeş-Bolyai la un curs postuniversitar de două semestre”, spune Viorel Rascovici. 

Universitatea Internaţională deschisă Tehnoeconomia Europeană funcţionează şi în prezent şi afişează pe site un text din care ar rezulta că este acreditată de Comisia pentru Evauarea şi Asigurarea Calităţii, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aşa-zisei universităţi şi care s-a înfiinţat ”pe baza propunerilor făcute de cadrele didactice, studenţi şi personalul administrativ”. În realitate, acreditarea instituţiilor de învăţământ superior se face prin hotărâre de Guvern, cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale, la propunerea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Pe ce mai cheltuie primăriile banii: coşuri de gunoi care nu există, sporuri salariale ilegale, investiţii fără documente

 

De ce are sticla de vin capacitatea de 750 de mililitri. Rolul britanicilor în stabilirea acestei reguli

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite