Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Fostul comandant al Jandarmeriei Alba şi 36 de cadre militare, trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie

5
24 Dec 2013 15:49:39
Autor: Dorin Ţimonea
Fostul comandant al Jandarmeriei Alba, IOan Onac Herţa
Fostul comandant al Jandarmeriei Alba, IOan Onac Herţa

Procurorii DNA au trimis în judecată 37 de actuali şi foşti angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba pentru infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, înşelăciune, fals şi uz de fals. Jandarmii sunt acuzaţi că au obţinut credite bancare cu adeverinţe false. Printre inculpaţii trimişi în judecată se află şi fostul comandant, colonelul (în rezervă) Ioan Onac Herţa .

Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. La începutul lunii decembrie, colonelul Onac Herţa şi căpitanul Liviu Valentin Rusu au fost arestaţi preventiv timp de 5 zile. 
 
Pottrivti procurorilor DNA, în anul 2006, la nivelul I.J.J. Alba s-a constituit o asociere de tip infracţional iniţiată de inculpaţii Herţa Ioan Onac şi Moşneag Virgil care îndeplineau în acea perioadă funcţiile de inspector şef, respectiv de contabil şef al I.J.J. Alba, asociere la care au aderat, în calitate de subordonaţi, şi trei din lucrătorii biroului financiar al unităţii, respectiv inculpaţii Dârlea Traian, Marian Nicolae şi Borteş Ioan Radu. Scopul acestei asocieri de tip infracţional a fost acela de a elibera, pentru anumite cadre militare, adeverinţe false de venit, în care erau trecute sume mai mari decât cele obţinute în mod real, în scopul ca titularii acestor adeverinţe să le depună la bănci pentru a obţine, în mod fraudulos, împrumuturi în cuantumuri mai mari decât cele la care aveau dreptul în mod legal.
 
Cei cinci membri ai asocierii şi-au eliberat şi lor înşişi adeverinţe false, ce au fost utilizate, în acelaşi scop, de a obţine credite în mod ilegal. Începând cu anul 2010, nivelul veniturilor salariale a fost redus substanţial, împrejurare în care, cadrele militare din I.J.J. Alba care luaseră credite mai mari decât cele pe care le puteau obţine pe cale legală, au început să aibă dificultăţi reale în a-şi achita ratele lunare bancare, motiv pentru care au obţinut alte adeverinţe false, completate şi semnate de aceleaşi persoane, în scopul reeşalonării ratelor şi a obţinerii unui nivel cât mai mic al ratei lunare, care era direct proporţional cu veniturile din adeverinţă.
 
Spre exemplu, inculpatul Herţa Ioan-Onac, în calitate de inspector şef în cadrul I.J.J. Alba, a aprobat eliberarea a 101 de documente false pe baza cărora, au fost obţinute credite în mod fraudulos. La rândul său, a determinat colegii subordonaţi să-i elibereze patru astfel de adeverinţe false de care a uzat, depunându-le la unităţile bancare. Suma obţinută ilegal, de către Herţa Ioan Onac, în acest mod, depăşeşte suma de 200.000 lei.
 
Cei care au solicitat şi beneficiat, în mod fraudulos de credite bancare sunt inculpaţii Avram Cornel Vasile, Bara Flavius-Cornel, Barbu Marius, Beretean Lucian, Bogin Teodor-Sorin, Bruzan Silvia-Adela, Dăian Claudiu, Dârlea Traian, Ghiuşan Gheorghe, Gostian Ovidiu, Gujbă Mircea, Haţegan Nicolae, Herţa Ionuţ Onac, Ilieş Alexandru, Macarie Alexandru, Marian Nicolae, Marinca Traian, Mărginean Gheorghe, Moşneag Virgil-Ioan, Mutu Gheorghe, Nariţa Adrian Dorin, Nistorescu Iulian, Pădurean Teodor, Petruşe Sabin, Popescu Eugen, Sabău Emanoil, Savu Aurel Pîrcălab, Şimedru Claudiu Traian, Stoica Călin, Ţîrc Vasiu Gheorghe, Tribit Gabriel Marian, Trifoi Ştefan, Varro Ştefan, Vinţan Raul Alin. În scopul obţinerii creditelor şi/sau a eşalonărilor la plata lor, o parte dintre inculpaţi au depus la bancă cereri şi adeverinţe de salariu cu conţinut nereal, eliberate în modalitatea descrisă mai sus de cei cinci membri ai asocierii infracţionale, respectiv Herţa Ioan Onac, Moşneag Virgil, Dârlea Traian, Marian Nicolae şi Borteş Ioan Radu.
 
Infracţiunile căpitanului Liviu Valentin Rusu
 
În cursul anului 2007, pe fondul existenţei unei plângeri penale la IPJ Alba faţă de Rusu Liviu – Valentin, acesta s-a deplasat cu un autovehicul al Jandarmeriei, în timpul programului de lucru, şi a pătruns într-un spital, pentru a-şi rezolva unele probleme personale. În încercarea de a obţine probe în vederea disculpării sale, a provocat o stare conflictuală. După conflictul din spital, ca urmare a unei plângeri formulate chiar de mama sa la IPJ Alba, asupra căreia fusese notificat şi şeful de la acea vreme al I.J.J. Alba, respectiv inculpatului Herţa Ioan Onac, inculpatul Rusu Liviu Valentin a ascuns adevărul cu privire la desfăşurarea conflictului, expunând o situaţie neconformă cu realitatea. Fără să ceară alte relaţii de la IPJ Alba (unde fusese depusă plângerea împotriva inculpatului Rusu Liviu – Valentin) şi fără să facă alte investigaţii, inculpatul Herţa Ioan Onac a întocmit şi semnat o adresă în care a precizat, în fals, că la data de 02.02.2007, lucrătorul de jandarmi Rusu Liviu Valentin ar fi intrat în unitatea spitalicească la solicitarea organelor de poliţie şi că, de altfel, unitatea respectivă se afla în raza lui de patrulare. Astfel, în demersul de a-şi proteja subordonatul, Herţa Ioan Onac nu şi-a respectat obligaţia de a sesiza organul judiciar competent cu privire la faptele comise.
 
În cursul anului 2006-2007, inculpatul Rusu Liviu – Valentin a pretins şi primit diferite sume de bani de la o persoană, ameninţând-o că, în situaţia în care nu-i va da banii, va posta pe internet poze compromiţătoare care i-ar putea afecta imaginea şi viaţa de familie. Totodată, prin ameninţare, a constrâns-o pe aceeaşi persoană să întocmească un înscris din care rezulta că aceasta îi datora inculpatului suma de 45.000 lei, fapt neadevărat.
În perioada 2006-2013, profitând de funcţia de comandant de grupă, inculpatul Rusu Liviu – Valentin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, pe timpul misiunilor de pază şi patrulare, de pe raza municipiului Alba Iulia, în sensul că, în toată perioada descrisă, acesta dădea ordin conducătorului auto al echipajului mobil de patrulare compus din mai mulţi lucrători ai Jandarmeriei, să staţioneze în mod repetat şi nelegal, în diferite locaţii, pentru ca el să îşi poată rezolva probleme personale. La data de 19 iulie 2011, opt subofiţeri ce făceau parte din grupa al cărei comandant era Rusu Liviu Valentin au depus rapoarte personale inspectorului şef al I.J.J. Alba, Herţa Ioan Onac privind staţionările nelegale. Ca urmare a rapoartelor, deşi s-a propus de către comisia de control, comandantul Herţa Ioan Onac nu a sesizat nici consiliile de onoare de la nivelul unităţii şi nici organul judiciar competent, pentru efectuarea de cercetări împotriva lui Rusu Liviu Valentin pentru aspectele penale reclamate de subordonaţii săi.
În cursul anului 2011, Herţa Ioan Onac, deşi luase la cunoştinţă despre o faptă de furt calificat săvârşită de Rusu Liviu Valentin în paguba unui subordonat, nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a sesiza de îndată organul judiciar competent.
 
În anul 2006, un subordonat al inculpatului Herţa Ioan Onac a întocmit un raport în care a consemnat că era nevoit să efectueze servicii mai dese din cauză că un alt coleg lipsea luni întregi de la serviciu. Acesta din urmă, fiind zugrav, avea permisiune din partea şefilor săi să lipsească în schimbul unor lucrări pe care le executa gratuit. Herţa Ioan Onac nu şi-a respectat obligaţia de a sesiza organul judiciar competent cu privire la faptele comise.
În perioada 2005-2006, inculpatul Rusu Liviu Valentin a lucrat fără forme legale la o baltă de pescuit aparţinând unei societăţi comerciale şi s-a ocupat de aprovizionarea unui magazin al aceleiaşi societăţi, prestând astfel activităţi incompatibile cu funcţia exercitată. Deşi a luat la cunoştinţă de aceste activităţi, inculpatul Herţa Ioan Onac nu a luat nicio măsură în sensul efectuării de cercetări ori a sesizării organelor competente.
În cursul anului 2009, Herţa Ioan Onac, luând la cunoştinţă în mod direct de săvârşirea unei infracţiuni (respectiv de lovirea ofiţerului inferior în grad), comisă de un subordonat al său, nu a sesizat organul judiciar competent.
 
Acuzaţiile DNA:
 
1. colonel în rezervă HERŢA IOAN-ONAC, fost inspector şef în cadrul I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- fals intelectual în formă continuată (101 acte materiale), 
- abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos material sau nematerial în formă continuată (98 acte materiale);
- uz de fals în formă continuată (5 acte materiale), 
- înşelăciune în formă continuată (4 acte materiale), 
- asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, 
- omisiunea sesizării organelor judiciare în formă continuată (7 acte materiale); 
 
2. căpitan RUSU LIVIU - VALENTIN, comandant grupă în cadrul I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (2 acte materiale),
- uz de fals în formă continuată (4 acte materiale), 
- înşelăciune în formă continuată (2 acte materiale), 
- fals în declaraţii în formă continuată (4 acte materiale), 
- abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (594 acte materiale),
- şantaj în formă continuată (16 acte materiale, în perioada ianuarie 2007-iulie 2008); 
 
3. plutonier AVRAM CORNEL VASILE, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la fals intelectual, 
- instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune; 
 
4. maior BARA FLAVIUS-CORNEL, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (4 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (4 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (4 acte materiale); 
 
5. plutonier BARBU MARIUS, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la fals intelectual, 
- instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune; 
 
6. maior (rezervă) BERETEAN LUCIAN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (5 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (5 acte materiale), 
- fals în declaraţii în formă continuată (4 acte materiale); 
 
7. plutonier adjunct BOGIN TEODOR-SORIN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată, (3 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (3 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (3 acte materiale); 
 
8. plutonier adjunct BORTEŞ IOAN-RADU, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
 
- fals intelectual în formă continuată (19 acte materiale), 
- abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos material sau nematerial în formă continuată (19 acte materiale),
 
9. plutonier major BRUZAN SILVIA-ADELA, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (3 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (5 acte materiale); 
 
10. plutonier major DĂIAN CLAUDIU, din cadrul I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- uz de fals în formă continuată (3 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (3 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (3 acte materiale); 
 
11. plutonier major DÂRLEA TRAIAN, subofiţer în cadrul I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- fals intelectual în formă continuată (86 de acte materiale), 
- abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (86 de acte materiale),
- instigare la infracţiunea de fals intelectual, 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, 
- înşelăciune, 
- uz de fals; 
 
12. maior (rezervă) GHIUŞAN GHEORGHE, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual, 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune, 
- uz de fals; 
 
13. colonel (rezervă) GOSTIAN OVIDIU, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (2 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (2 acte materiale); 
 
14. plutonier adjunct GUJBĂ MIRCEA, fost cadru militar la I.J.J. Alba, actualmente din cadrul I.J.J. Galaţi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (5 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (6 acte materiale), 
- uz de fals în formă continuată (6 acte materiale); 
 
15. plutonier major HAŢEGAN NICOLAE-IOAN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (4 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (4 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (4 acte materiale); 
 
16. plutonier HERŢA IONUŢ-ONAC, cadru militar la I.J.J. Alba (fiul primului menţionat în listă), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (3 acte materiale),
-înşelăciune în formă continuată (3 acte materiale); 
 
17. locotenent colonel ILIEŞ ALEXANDRU, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- uz de fals în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (2 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (4 acte materiale); 
 
18. plutonier major MACARIE ALEXANDRU, cadru militar al I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual, 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune; 
 
19. plutonier major MARIAN NICOLAE, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (4 acte materiale- corespunzătoare determinării conducerii unităţii să-i elibereze 4 adeverinţe false), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (4 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (5 acte materiale), 
- uz de fals în formă continuată (4 acte materiale), 
- fals intelectual în formă continuată (24 acte materiale), 
- abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată, 
- asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, 
- fals în declaraţii; 
 
20. plutonier adjunct MARINCA TRAIAN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial (2 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (3 acte materiale); 
 
21. plutonier major (rezervă) MĂRGINEAN GHEORGHE, fost cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (6 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (6 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (7 acte materiale), 
- uz de fals în formă continuată (7 acte materiale); 
 
22 colonel MOŞNEAG VIRGIL-IOAN, şef Birou financiar şi contabil şef în cadrul I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- fals intelectual în formă continuată (110 acte materiale), 
- abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos material sau nematerial în formă continuată (110 acte materiale corespunzător celor 110 adeverinţe de salariu false semnate de inculpat),
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (4 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (4 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (4 acte materiale), 
- uz de fals (4 acte materiale), 
- asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; 
 
23. plutonier adjunct MUTU GHEORGHE, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (2 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (2 acte materiale); 
 
24. plutonier major NARIŢA ADRIAN-DORIN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (2 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (2 acte materiale); 
 
25. locotenent colonel NISTORESCU IULIAN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- uz de fals în formă continuată (6 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (6 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (6 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (6 acte materiale); 
 
26. plutonier adjunct PĂDUREAN TEODOR, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual, 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune, 
- uz de fals, 
- fals în declaraţii în formă continuată (2 acte materiale); 
 
27. plutonier adjunct PETRUŞE SABIN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la fals intelectual, 
- instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune, 
- uz de fals; 
 
28. plutonier adjunct POPESCU EUGEN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la fals intelectual, 
- instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune în formă continuată (2 acte materiale); 
 
29. plutonier adjunct SABĂU EMANOIL, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- uz de fals în formă continuată (4 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (4 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (4 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (4 acte materiale); 
 
30. plutonier adjunct SAVU AUREL PÎRCĂLAB, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la fals intelectual, 
- instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune; 
 
31. plutonier (rezervă) SIMEDRU CLAUDIU-TRAIAN, fost din cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- uz de fals în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (2 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (2 acte materiale); 
 
32. plutonier major STOICA CĂLIN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la fals intelectual, 
- instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune; 
 
33. plutonier major TÎRC VASIU GHEORGHE, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- uz de fals în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, (2 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (2 acte materiale); 
 
34. plutonier major TRIBIŢ GABRIEL MARIAN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigării la infracţiunea de fals intelectual, 
- instigării la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- înşelăciune, 
- uz de fals; 
 
35. plutonier major TRIFOI ŞTEFAN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (2 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (3 acte materiale); 
 
36. plutonier (rezervă) VARRO ŞTEFAN, fost cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual, 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial, 
- uz de fals; 
 
37. plutonier VINŢAN RAUL-ALIN, cadru militar la I.J.J. Alba, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: 
- instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată (8 acte materiale), 
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (8 acte materiale),
- înşelăciune în formă continuată (10 acte materiale), 
- uz de fals în formă continuată (8 acte materiale). 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

654815544566
24.12.2013, 20:17:43

Aceleasi lepre care te bat cu bulanul ... Aceleasi lepre care au tras la revolutie ... Ohooo ... le doresc viata lunga la puscarie

+1 (1 vot)
ionel niculaie
24.12.2013, 23:27:03

Detestabil, dupa fata, dupa 'port'...

mihai ion
25.12.2013, 01:34:56

wow toata sectia. bun sistem avem in romania. ne fura si politia acum.

+1 (1 vot)
Dumitru Mihaluta
25.12.2013, 10:46:25

Comentariu considerat abuziv.

Florin Trandafir
25.12.2013, 13:12:50

La puscarie, cu toti coruptii neamului !