Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Fostul director de campanie al PD-L Alba ales vicepreşedinte la PSD

0
24 Nov 2011 09:26:06
Autor: Dorin Ţimonea
Radu Matei Todoran
Radu Matei Todoran

PSD Alba Iulia are un nou vicepreşedinte în persoana fostului director de campanie a PD-L Alba în 2008, Radu Todoran. Acesta a fost ales în funcţia politică a social-democraţilor miercuri.

Radu Todoran a fost în 2008 chiar şi vicepreşedinte al oragnizaţiei PD-L Alba. "Nu trebuie să faci vechime într-un partid ca să primeşti o sarcină aşa de importantă precum cea cu care l-am investit noi pe Radu Todoran. El este un om care a confirmat până acum şi reprezintă o achiziţie valoroasă pentru PD-L Alba", declara preşedintele PD-L Alba Mircea Hava la numirea acestuia ca director de campanie electorală în alegerile locale.

Todoran viza la vremea respectivă o candidatuă într-un colegiu de deputat, dar aspiraţiile sale politice nu s-au putu realize în interiorul acestuia partid. A demisionat, ulterior, din partid, iar în 2011 s-a înscris în PSD. La începutul lunii noiembrie, Radu Todoran, fost director general al fabricii de produse din porţelan Apulum SA, a fost desemnat şi preşedinte al comitetului de iniţiativă al campaniei „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală  Europeană“.

„Am fost scos din joc“

„M-am înscris în PDL şi am primit prima insignă cu noua siglă... tocmai fuzionaseră PD-ul cu PLD-ul. Am fost primit cu surle şi trâmbiţe, m-au pus pe prima pagina a jurnalelor autohtone şi m-au numit „director de campanie  electorală”. Atenţie, aceasta se întâmpla cam prin martie 2008, ceva înainte de a pleca de la Apulum, şi m-am ocupat de managementul electoral al PDL pentru alegerile locale. Nu neapărat datorită mie, sau şi datorită mie, echipa PDL Alba a obţinut cele mai bune rezultate din ţară, în comparaţie cu toate partidele şi toate judeţele.

Mi s-a propus o candidatură pentru deputat în colegiul Cugir-Zlatna şi mi s-a indicat să ies în presă şi să-mi fac campanie electorală... Eu, ca un conştiincios cum mă ştiţi, am „umflat” ziarele şi radiourile cu prezenţa. Spre deplina mea dezamăgire însă, cu două luni înainte de alegeri, văd că sunt scos din joc... Nici astăzi nu mi s-a spus din ce cauză, nici astăzi nu ştiu cu exactitate ce mi s-a reproşat. Am cerut totuşi explicaţii, am încercat să comunic, dar comunicarea nu a fost posibilă... Avea dreptate un vicepreşedinte al cărui nume nu vreau să-l mai pun în gura presei: „În PDL Alba, unii sunt aleşii şi alţii – mult mai puţini – sunt cei care decid”, a declarat Radu Todoran într-un interviu publicat de Albaiulianul în februarie 2011.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările