FOTO Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de un brand elveţian celebru. Este inspirat de Alba Iulia şi produs în 1918 piese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de profil din lume, Tissot, a lansat un ceas de lux, în ediţie limitată, dedicat oraşului Alba Iulia şi aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Ceasul special în ediţie limitată este produs în doar 1918 exemplare, cifră ce semnifică anul Marii Uniri de la Alba Iulia. Costul unui astfel de ceas este de 2.900 de lei.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artişti români de la atelierul de creaţie Şezi din Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran. Potrivit prezentării producătorul ceasului, cadranele ”pun în evidenţă tradiţiile româneşti prin cercurile lor armonioase, inspirate din dânsul popular românesc, horă”.

Hora este reprodusă pe fondul secundarului periferic, unde sunt simbolizaţi 9 dansatori care se ţin de mână şi formează astfel un cerc. Fiecare om reprezintă una din cele 9 regiuni ale României, dansând împreună aşa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918. Culorile steagului României, roşu, galben şi albastru, sunt înserate în mod elegant în partea de jos a cadranului. Pentru a sublinia simbolul horei, la cadranul rotund al orelor şi cel al secundelor s-a adăugat o fereastră rotundă pentru data, o particularitate a acestei ediţii limitate.

Acest model emblematic pentru Tissot a fost ales anume pentru că designul faţetat al cadranul orelor aminteşte de

Imagine indisponibilă

„Coloana Infinitului” creată de sculptorul Constantin Brâncuşi. Pe marginea cadranului exterior, triunghiurile albastre preiau motive tradiţionale din sculpturile şi broderiile româneşti. În arta populară, aceste triunghiuri simbolizează porţile care ne conduc către lumile cereşti şi viaţă veşnică.

Limbile au fost albăstrite pentru a reproduce nuanţa de „albastru de Voroneţ”, astfel denumită după culoarea exterioară a mănăstirii medievale Voroneţ din Moldova. Cureaua din piele de viţel, cu textură de aligator, evocă şi ea, prin culoare şi cusături, albastrul de pe steag. Pe capacul transparent al carcasei este imprimată silueta unei stele, replică a cetăţii Vauban de la Alba Iulia văzute de sus, unde s-a semnat unirea provinciilor româneşti pe 1 decembrie 1918 şi s-a inaugurat o nouă era pentru România.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artişti români de la Şezi – Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran. Fiecare ceas şi fiecare medalie sprijină asociaţia „Free Mioriţa: Lumină pentru România”, al cărei scop este să aducă electricitate în cele mai izolate case din ţară.

Imagine indisponibilă

Medalia de lemn semnificând hora românească inclusă în cutia ceasului

Tissot este o companie elveţiană înfiinţată în 1853 cu prezenţă în 160 de ţări şi este liderul producătorilor de ceasuri elveţiene din punct de vedere al numărului de unităţi vândute anual.

Imagine indisponibilă
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite