Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

FOTO Din suflet pentru Apuseni: 100 de familii din sate şi cătune montane izolate au fost ajutate de voluntari

1
20 Feb 2019 14:02:38
Autor: Dorin Ţimonea
Voluntarii au ajuns la 100 de familii sărace din Apuseni. Foto: Mihaela Bocan
Voluntarii au ajuns la 100 de familii sărace din Apuseni. Foto: Mihaela Bocan

Un număr de 100 de familii din sate şi cătune izolate din Apuseni a fost ajutate în această iarnă de tineri din Cluj, Alba şi Braşov constituiţi în jurul proiectului ”Din suflet pentru Apuseni”.

Activitatea derulată de la începutul lunii februarie a însemnat 18 maşini, 35 de voluntari, 240 de pachete (cu alimente de bază, neperisabile, produse de igienă, dulciuri şi jucării pentru copii), 100 de familii şi 50 de copii. Campania este derulată de mai mulţi ani voluntarii clujeni de la ”Centrala de Escaladă”.
 
Potrivit coordonatorului de proiect, Ruxandra Căpuşnean, anul acesta campania s-a îndreptat spre familiile izolate din zonele Albac, Horea, Scărişoara, Poşaga, Roşia Montană. Voluntarii care s-au implicat în această acţiune sunt majoritatea din Cluj-Napoca, însă datorită impactului pe care îl are în ultima perioadă acest proiect s-au alăturat şi oameni din Alba şi Braşov, dornici să ajute.
 
 
Primele pachete cu ajutoare au fost distribuite în 2011. De la o maşină cu alimente, în şapte ani numărul a ajuns la aproape de 20 de maşini. „A fost o experienţă multicoloră, cu o gamă largă şi diversă de trăiri. Am trecut de la lacrimi la zâmbete, de la daruri la lecţii, dar, cel mai important, am cunoscut inimile acestor oameni. Am fost onoraţi să cunoaştem adevărata bogăţie, bogăţie care locuieşte în sufletele celor de acolo de sus şi care împodobeşte casele modeste din cătunele uitate de lume. Am învăţat că iubirea şi credinţa sunt nestemate fără de preţ şi că sărăcia cade ruşinată în faţa acestor două virtuţi.
 
 
Am cunoscut oameni pe care i-am categoriza «săraci lipiţi pământului», dar care ne-au lăsat să luăm parte la bogăţia inimii lor, oameni care nu s-au lăsat până când nu ne-au dăruit din puţinul lor o bucată de unt proaspăt, un pahar de lapte delicios sau un pălăneţ fierbinte <ca la buni acasă>. E de înţeles că nu dorim să minimalizăm sau să ignorăm condiţiile mizere şi situaţiile nemiloase întâlnite acolo sus, doar că de fiecare dată conştientizăm tot mai mult micimea darului nostru faţă de belşugul sufletesc care izvorăşte din duhul acestor oameni pentru oricine dispus să se oprească la o vorbă. Noi nu putem decât să ne înclinăm şi să le mulţumim pentru darurile şi lecţiile cu care venim mereu acasă”, este mesajul transmis de iniţiatorii campaniei „Din suflet pentru Apuseni”. 
 
 
Proiectul continuă şi în această primăvară şi are ca obiectiv reabilitarea de către voluntari a locuinţelor deţinute de 10 familii din cele pe care l-au întâlnit în drumul lor. (Sursa foto: Mihaela Bocan)
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sandu Mihaita
20.02.2019, 14:25:28

Am mai zis asta dar e bine sa repet. Eram in tabara la Vadu Motilor si am plecat sa vizitam pe jos Scarisoara. Drum lung, caldura, sete. Am rugat lume sa ne dea apa. Nimeni n-a vrut. NIMENI! Eram copii de 15 ani, pentru Dumnezeu!. Asa ca atunci cand va duceti in Apuseni sa aveti cu voi tot ce va trebuie. Cand va duceti cu ajutoare in Apuseni mai intai cereti un pahar cu apa si dupa aia mai ganditi-va.