Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

FOTO Unităţile Mercedes de la Sebeş şi Cugir şi-au reluat integral activitatea. 3.000 de oameni au revenit la muncă

1
28 May 2020 21:29:38
Autor: Dorin Ţimonea
Angajaţii respectă măsuri stricte de siguranţă şi igienă. Foto: stcu.ro
Angajaţii respectă măsuri stricte de siguranţă şi igienă. Foto: stcu.ro

Unităţile de producţie Mercedes-Benz de la Sebeş şi Cugir şi-au reluat integral activitatea. Cele două companii au revenit, treptat, în producţie începând cu data de 21 aprilie 2020.

Începând cu data de 23 martie, Daimler a decis suspendarea majorităţii producţiei şi a activităţilor administrative din Europa, măsură care a afectat şi cele două subsidiare Daimler româneşti. 
 
Revenirea în producţie a unităţilor de la Sebeş şi Cugir s-a produs începând cu data de 21 aprilie. Reprezentanţii celor două companii transmit faptul că, în scopul prevenirii infectării angajaţilor, au fost elaborate şi implementate măsuri ample de siguranţă şi igienă, adaptate specificului fiecărei arii, în zona de producţie sau birouri, conform recomandărilor autorităţilor internaţionale, naţionale şi locale. 
 
Angajaţii îşi desfăşoară activitatea respectând standarde stricte de igienă, dezvoltate pe baza evaluării de risc. Printre acestea se numără standarde de igienă şi curăţenie, purtarea echipamentului individual de protecţie, reguli de distanţare de siguranţă, adaptarea spaţiilor comune de pauză şi servire a mesei, serviciile de cantină, suplimentarea transportului şi măsurarea temperaturii corporale. Fondate în anii 2001, respectiv 2013, subsidiarele Mercedes-Benz Star Transmission şi Star Assembly sunt piloni importanţi în reţeaua globală de producţie powertrain a Diviziei de Maşini Mercedes-Benz, numărând în prezent aproximativ 3.000 de angajaţi”, se precizează într-un comunicat transmis joi, 28 mai 2020. 
 
 
CEO-ul Klaus Eichhorn a precizat următoarele: ”Produsele noastre sunt livrate în întreaga lume. Faptul că am reînceput activitatea este un semnal pozitiv pentru întreaga industrie, ne adaptăm volumele conform cererii şi producem în condiţii de maximă siguranţă. Îi mulţumesc echipei pentru coordonarea cu succes a relansării producţiei şi pentru măsurile care au fost implementate. Acum depinde de fiecare dintre noi să respectăm aceste măsuri de protecţie. Am înţeles cu toţii importanţa unui comportament responsabil, suntem în plin proces de învăţare şi ne adaptăm când este cazul”.
 
 
În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, ţevi de înaltă presiune şi sisteme de direcţie. În plus, aici funcţionează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învăţământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.
 

Citiţi şi:

 

Primele femei primar din România. Misterul văduvei care a condus în 1907 o localitate din Apuseni

 

VIDEO Un tânăr din Alba Iulia a găsit o borsetă cu 5.000 de euro şi a dus-o acasă. Aventură cu final fericit pentru persoana care a piedut banii

 

VIDEO Primul zbor al unui tânăr pilot pe o aeronavă militară: „Toate aşteptările mi-au fost depăşite“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Preda
28.05.2020, 22:47:45

Cutii de viteze 9G Tronic pentru Mercedes S-Klasse Made in ROMANIA. O astfel de cutie de viteze costă cât un Logan cu totul.