Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Explozie puternică urmată de incendiu pe platforma industrială Kronospan Sebeş. Peste 30 de pompieri s-au luptat cu flăcările

0
1 Aug 2017 09:59:23
Autor: Dorin Ţimonea
Imagine de la locul incendiului postată pe Facebook de prefectul Dănuţ Hălălai
Imagine de la locul incendiului postată pe Facebook de prefectul Dănuţ Hălălai

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc în noaptea de luni spre marţi pe paltforma Kronospan Sebeş. Focul a fost stin în urma intervenţiei pompierilor, dar zgomotul i-a speriat pe locuitorii din apropierea fabricii.

UPDATE În urma incidentului tehnologic înregistrat în data de 1 august 2017, în jurul orei 3.30, pe platforma industrială SC Kronospan Sebeş SA, la secţia PAL, Primăria Sebeş a solicitat, printr-o adresă scrisă, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba şi ISU Alba, clarificări privind:
Parametrii de funcţionare a staţiei de monitorizare a calităţii aerului AB 2, începând cu orele 03.30, din data de 01.08.2017.
Care sunt determinările  cu datele validate începând cu orele mai sus  menţionate?  
Planul de măsuri care se impun a fi luate de către instituţiile menţionate (Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba şi ISU Alba)  împreună cu administraţia publică locală, în situaţia data.
____________________________________________________________________
Un zgomot foarte puternic s-a auzit în această noapte dinspre fabrica Kronospan Sebeş, urmat la scurt timp de un fum puternic. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut loc un incendiu izbucnit la 2 buncăre de rumeguş aparţinând unei societăţi comerciale cu profil de prelucrare a lemnului din Municipiul Sebeş.
 
În urma incendiului nu au fost persoane rănite, pagubele fiind doar materiale. Au ars patru cicloane de rumeguş şi un filtru de praf. Pompierii se află încă la faţa loculi unde fac cercetări pentru stabilirea exactă a cauzei şi evaluarea pagubelor.
 
Un număr de 33 de pompieri au intervenit timp de mai bine de trei ore cu opt autospeciale şi o autoscară mecanică pentru stingerea incendiului izbucnit la Kronospan Sebeş. ”Au fost cuprinse patru buncăre cu rumeguş şi un filtru de praf. Urmează să se vadă care au fost cauzele, în prezent se fac cercetări. Pe lângă detaşamente de pompieri din Alba Iulia şi Sebeş, pentru stingerea incendiului a intervenit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul societăţii cu două autospeciale şi şase pompieri”, a informat ISU Alba.
 
 
Prefectul Danuţ Hălălai s-a deplasat la locul incidentului şi a scris, ulterior, pe Facebook ce a constatat la faşa locului. ”Azi noapte,în jurul orei 3, am fost informat de un incident care s-a petrecut pe platforma unei firme din Sebeş.Este vorba de un incendiu la silozurile de alimentare cu rumeguş aparţinănd SC Kronospan Sebes.M-am deplasat la faţa locului pentru a mă asigura ca nu este pusă in pericol viaţa şi sănătatea nimănui. La momentul în care am ajuns ,focul era deja stins iar echipajele de la pompieri coordonate de şeful ISU Alba,domnul colonel Cornel Oprişa supravegheau zona.Totodată pe platformă au ajuns si comisari de la Garda de Mediu Alba. Îi felicit cu această ocazie pe colegii de la ISU pentru promptitudine si profesionalismul de care au dat încă o dată dovadă!”.
 

Comunicatul ISU Alba: ”Detaşamentul de pompieri Alba Iulia şi Garda de intervenţie Sebeş au intervenit în această dimineaţă, la ora 03:36, pe str. Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeş, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la patru cicloane de rumeguş şi un filtru de praf de lemn, proprietatea unei societăţi comerciale cu profil de prelucrare a lemnului. Pompierii militari au intervenit cu patru autospeciale de stins incendii, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş care a intervenit cu o autospecială, Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al societăţii comerciale a intervenit cu două autospeciale, IJJ Alba – un echipaj şi Garda Naţională de Mediu Alba. La faţa locului s-a deplasat şi domnul Dănuţ – Emil Hălălai, Prefectul judeţului Alba, domnul colonel Cornel Oprişa, inspectorul şef al ISU Alba şi Grupa Operativă a ISU Alba pentru coordonarea intervenţiei. Cauza probabilă a acestui incendiu este în curs de cercetare”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările