Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu lotul 3 al Autostrăzii Sebeş - Turda, singurul care va fi gata la timp

8
12 Jul 2017 09:05:51
Autor: Dorin Ţimonea
Viaductul de la Gâmbaş este cel mai lung de pe traseul autostrăzii. Foto: Asociaţia Pro Infrastructură
Viaductul de la Gâmbaş este cel mai lung de pe traseul autostrăzii. Foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Lotul 3 al autostrăzii Sebeş - Turda, între localităţile Aiud şi Decea, este într-un stadiu foarte avansat de execuţie şi se poate finaliza în luna octombrie a acestui an.

”Constructorul, Tirrena Scavi, a aşternut stratul final de asfalt (stratul de uzură) pe aproximativ 5,5 km (pe ambele sensuri) din cei 12,45 km cât este lungimea acestui lot. Deja s-au început operaţiunile de montare a parapetelor de protecţie. Probabil că în curând vom vedea şi marcajele şi indicatoarele rutiere, semne clare că lucrările se apropie de final”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, care monitorizează modul de derulare a lucrărilor.
 
Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda se întinde de la intrare în Aiud până la Decea (km 41+250 – km 53+700). Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns deja la aproape 90%, iar reprezentanţii constructorului italian Tirrena Scavi S.p.a. îşi asumă ca termen de finalizare toamna acestui an, în a doua jumătate a lunii septembrie sau prima jumătate a lunii octombrie. Ritmul de lucru este de circa 1 kilometru de asfalt pe zi.
 
Viaductul din zona Gâmbaş peste râul Mureş este cel mai lung de pe traseul A10 şi poate fi considerat totodată cea mai spectaculoasă lucrare de pe traseu, mai ales că trece printr-o zonă cu peisaje încântătoare. Ca şi particularitate, constructorul a ales pentru viaduct o structură dintr-un oţel special, cu proprietăţi speciale de a-şi crea propria crustă de protecţie, un fel de patină naturală, aspect care i-ar putea determina pe nespecialişti să afirme că podul e ruginit.

Nod rutier pe traseul lotului 3
 
Pe traseul lotului 3 mai există un viaduct în lungime de 400 de metri, în total fiind construite 9 poduri, două pasaje la cele două noduri rutiere, la Aiud, respectiv Unirea (Decea), plus 7 structuri casetate pentru drumurile locale, 37 de podeţe prefabricate din beton. De asemenea, constructorul a fost obligat prin proiect să construiască 10 podeţe metalice biopermeabile care să permită animalelor să-şi croiască drum între cele două zone naturale protejate pe care le străbate lotul 3. 

 
Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) şi Unirea (km 53+200). Contractul semnat cu Tirrena Scavi S.p.a are o valoare de 420.511.921,44 lei (fără TVA) şi a fost semnat în 16 aprilie 2014.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

cosma marin
12.07.2017, 14:05:49

Locuiesc din 90 in strainatate Si visul meu de 27 de ani este sa ma urc aici pe autostrada si sa cobor la Cluj ,dar din pacate voi trece din aceasta lume (am 61 de ani)fara sa imi vad visul implinit !Cu ce aratati in poza nu ajuta la nimic!

Strajeru Dan
12.07.2017, 14:23:18

N-am mai vazut asa ceva niciunde, nici in Europa, nici in America: 20 de hectare mancate, o incalceala de bretele, bucle, rambleuri, poduri, pasaje, pentru o prostie de intersectie dintre doua prapadite de semiautastrazi? De aia nu avem noduri rutiere pe niciuna dintre autostrazile (sau cioturile de autoastrazi) pe care le avem: pentru ca imbecilii habar n-au sa le proiecteze si sa le construiasca. Decat sa urce doua bretele una peste alta (de frica sa nu li se rupa picioarele), ei prefera sa intinda incalceala pe un sfert de judet. Pai, fraierilor, in tarile in care se cunoaste sensul cuvantului "autostrada" o incalceala din asta apare doar acolo unde se incurciseaza cel putin trei, daca nu patru autostrazi.

trotuar
12.07.2017, 17:24:00

Înseamnă că nu ai văzut niciodată autostrăzi ori vorbești să te afli în treabă (plătită sau neplătită). Orice nod pe autostradă trebuie să aibă minim un pod și bucle dacă vrei să fie accesibile din ambele direcții ale autostrăzii. Iar buclele alea trebuie să fie mari să nu trebuiască să frânezi de la 130 km/h la 50km/h in 100 de metri. Tipic buclele sunt făcute să mergi în ele 70-90 Km/h. În cazuri extreme am văzut niste ieșiri la aproape 90 grade dar aveau culoarul de ieșire lung și niște semne de avertizare. Alternativ poți pune semafoare sau sensuri giratorii pe autostradă (sarcasm). Atunci chiar că se vor chema "semiautostrăzi".

verdee verde
12.07.2017, 19:42:55

mi se pare o prostie matzul ala de ulitze...eu traiesc in anglia unde nu am vazut o asa mare risipa de teren pentru un nod de autostrada cu 2 benzi cu un drum national

verdee verde
12.07.2017, 19:44:52

mi se pare o prostie matzul ala de ulitze...eu traiesc in anglia unde nu am vazut o asa mare risipa de teren pentru un nod de autostrada cu 2 benzi cu un drum national

Vezi toate comentariile (8)