Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Noi imagini spectaculoase cu tornada de la Alba Iulia. Furtuna a traversat cu rapiditate partea de nord a oraşului

1
12 Jun 2019 10:54:32
Autor: Dorin Ţimonea
Momentul formării tornadei surprins de pe Dealul Mamut
Momentul formării tornadei surprins de pe Dealul Mamut

Noi imagini spectaculoase cu tornada care s-a format marţi după-amiază în apropierea oraşului Alba Iulia au fost postate pe internet.

Fotografiile sunt realizate de pe dealul Mamut, la nord-vest de Alba Iulia. 

În imagini se observă formarea tornadei în zona de nord a oraşului, de unde a traversat localităţile Ighiu, Miceşti şi a ajuns până în Oarda.

Furtuna nu a fost una obişnuită pentru că a durat doar 5 minute şi a fost însoţită de vânt puternic şi ploaie în cantitate mare.

În timp ce furtuna traversa localităţile de la marginea municipiului Alba Iulia a fost transmis şi un mesaj Ro Alert.

”Cod portocaliu de vreme severă imediată în judeţul Alba – grindină dimensiuni mic şi medii, vijelii, averse ce vor cumula local 35 l/mp, descărcări electrice., în intervalul 11 iunie ora 17:20 – ora 18:45. 

S-a transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert către populaţia din localităţile aflate sub cod portocaliu. Luaţi măsuri de autoprotecţie, a fost mesajul transmis vineri de Inspectoreatul pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Localităţile vizate: Alba Iulia, Aiud, Teiuş, Ighiu, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Mihalţ, Meteş, Stremţ, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cricău, Mogoş, Rădeşti, Blandiana, Întregalde, Râmeţ, Ceru-Băcăinţi”.

Un agricultor din Ciugud a postat pe internet un video cu comentariul ”azi am văzut cum arată potopul”.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Radu 07
13.06.2019, 09:55:30

Tornada implică un ”turbion”, o mișcare circulară. În poze am văzut doar o ploaie foarte deasă cu aspect de coloană, dar care nu se învârtea. NU orice fuior de apă care cade din nori negri e tornadă.