Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Intervenţie dificilă a pompierilor la incendiul de la Mănăstirea Râmeţ. Radiaţia termică este foarte puternică

0
5 Jul 2019 17:55:55
Autor: Dorin Ţimonea
Au apărut primele flăcări în exteriorul acoperişului
Au apărut primele flăcări în exteriorul acoperişului

Intervenţia de la Mănăstirea Râmeţ, judeţul Alba, este extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de vată minerală care emite o radiaţie termică puternică.

Incendiul nu se manifestă cu flacără, ci cu degajări mai de fum, iar pompierii au început să decoperteze acoperişul.
 
”Incendiul se manifestă la nivelul acoperişului care adăposteşte mai multe chilii, pe o suprafaţă de aproximativ 800-1000 mp. Interventia pompierilor este îngreunată de materialele aflate in compozitia acoperişului (cantităţi foarte mari de vată minerală) care emit o radiaţie termică foarte puternică”, a transmis ISU Alba
 
Pompierii acţionează pentru decopertarea acoperişului şi lichidarea focarelor de incendiu. Incendiul nu se manifestă cu flacără, ci cu degajări mari de fum.
 
 
La faţa locului au ajuns şi forţele de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri Turda. În acest moment, la locul incendiului acţionează 66 de pompieri, dintre care 6 ofiţeri. Aceştia acţionează cu 6 autospeciale de stingere cu apă, 2 autoscări, 1 contaniner multirisc, 2 ambulanţe SMURD, 1 motopompă de mare capacitate.
 
 
 
Mănăstirea Râmeţ este unul dintre cele mai vechi aşezăminte călugăreşti din Transilvania. Ridicată în Munţii Trascăului, pe lângă valea Geoagiului (dacica Germisara) într-un loc numit „Valea Mănăstirii”, bisericuţa cu hramul Izvorul Tămăduirii poartă ascunse în zidurile-i firave nu puţine taine şi legende. Mai este denumită şi ”Grădina raiului din Apuseni”. Mănăstirea are prima dată certă de existenţă anul 1376.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii