Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Protest faţă de modificarea legilor justiţiei la Alba Iulia. Oamenii au scandat ”PSD, ciuma roşie” şi ”DNA să vină să vă ia”

0
5 Nov 2017 19:56:56
Autor: Dorin Ţimonea
Oamenii s-au adunat în centrul oraşului după care au plecat în marş scandând ”PSD, ciuma roşie”
Oamenii s-au adunat în centrul oraşului după care au plecat în marş scandând ”PSD, ciuma roşie”

Aproximativ 300 de persoane au ieşit duminică, în stradă, la Alba Iulia în semn de protest faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei promovat de coaliţia guvernamentală PSD-ALDE. Oamenii s-au adunat în parcul din faţa Prefecturii Alba, după care au plecat în marş prin oraş scandând ”PSD, ciuma roşie.”

Aproximativ 300 de persoane au participat, duminică seară, la un protest şi la Alba Iulia aceştia pornind pe jos într-un marş pe străzile oraşului. Protestarii scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, ”Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”, ”Nu staţi la ferestre, ieşiţi la proteste”, ”Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură”, ”Justiţie, nu corupţie”, „DNA, să vină să vă ia”, „Dragnea şi ai lui sunt călăii neamului”, „Hoţii, hoţii, hoţii”.

Protestatarii s-au oprit pentru scurt timp în faţa Prefecturii Alba, iar apoi au pornit în marş pe cele mai importante străzi din municipiu.


„Asta nu e democraţie, nu e justiţie, nu este nimic normal tot ce se întâmplă”, a spus unul dintre protestatarii veniţi în faţa Prefecturii Alba. „Am venit pentru mine, pentru copiii mei şi pentru toată lumea asta care din păcate acum stă în casă” a spus un alt protestatar.
 
În jurul orei 19.00, protestatarii au plecat în marş, din faţa Prefecturii Alba. Aceştia se vor deplasa pe traseul Calea Moţilor – Bulevardul Horea – Bulevardul Transilvaniei.
 
Protestatarii scandează „PSD, ciuma roşie”, „Uniţi, salvăm, toată România”, „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, „Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”, „Nu staţi la ferestre, ieşiţi la proteste”, „Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură”, „Justiţie, nu corupţie”, „DNA, să vină să vă ia”, „Dragnea şi ai lui sunt călăii neamului”, „Hoţii, hoţii, hoţii”.


”Protestez pentru că vreau să fiu alături de oamenii mei în ţară, nu vreau să trebuiască să plec şi să-mi pun studiile în slujba altor ţări şi simt că este de datoria mea să stau lângă români în primul rând, şi în al doilea rând lângă familie. Nu vreau să-mi las aici tată, mamă, bunici şi eu să plec. (…) Sunt nemulţumită în primul rând de tot haosul legislativ. Economic vorbind, eu nu mai înţeleg ce se întâmplă. De la 1 ianuarie ce o să fie? Mai am acelaşi salariu, sau nu? Va trebui, ca om care aduc nişte bani în casă, să-mi fac alte calcule. Ce pot să fac de la 1 ianuarie? Să-mi caut un job aici, sau să-mi caut unul afară?…”, a declarat unul dintre protestatari.

Oamenii au adus cu ei o listă cu „50 de măgării în 10 luni”. Printre acestea se numără: TVA split, impozitul pe „gospodărie”, blocarea anchetei penale în cazul Rovanei Plumb, acuzată în Afacerea Belina, amendarea directoarei NN care a anunţat că Pilonul II de pensii urmează să fie desfiinţat, anunţul de desfiinţare a Pilonului II de pensii, făcut de ministrul Finanţelor, retragerea anunţului, anunţul de modificare a contribuţiei la Pilonul II de pensii, OUG 9 – care permite sifonarea cvasi-legală a banului public, reintroducerea supraaccizei la carburanţi – după ce fusese desfiinţată la iniţiativa aceluiaşi partid, iminenta introducere a taxei auto – după ce fusese desfiinţată de acelaşi partid, taxa de solidaritate, scăderea pedepselor puşcăriaşilor din pix – la grămadă, tăierea aproape completă a investiţiilor, majorarea salariilor în administraţia locală fără asigurarea fondurilor necesare pentru aceste majorări.

”Asta nu e democraţie, nu este justiţie, nu este nimic normal ce se întâmplă. Mi-aş dori o ţară unde să nu-mi fie frică să spun despre cineva că a greşit fără să te dea afară din serviciu. (…) Iar unii dintre guvernanţi, practic, chiar nu ar avea ce să caute acolo. Dacă sunt suspectaţi de anumite fapte de corupţie, deşi trebuie să existe prezumpţia de nevinovăţie, totuşi trebuie să-şi dea demisia onorabil şi atunci când se constată de către justiţie că sunt nevinovaţi, asta este altceva, să-i repună în drepturi. Dar atâta timp cât procurorul depune nişte dovezi şi apoi sunt eliberaţi cum sunt eliberaţi, eu nu consider că asta este justiţie!”, a spus o altă persoană aflată la locul protestului.

 
„Nu vrem să fim o naţie de hoţi” – aceasta a fost mesajul de mobilizare a protestului lansat vineri seara pe reţeaua de socializare Facebook, prin care albaiulienii erau îndemnaţi să se adune în faţa Prefecturii din Alba Iulia. „Hoţia nu e doar materială, hoţia e şi de suflete, de speranţă, de viitor pentru copiii de astăzi. <Asta-i viaţa> a râs Iordache, cel cu OUG13 din iarnă când aseară, la fix doi ani de la Colectiv membrii de vază ai pesedeului se întâlneau la o cârciumă să îl sărbătorească pe Dragnea. Împotriva corupţiei materiale se pot da legi, mări pedepsele, împotriva alterării morale, a coruperii unui popor prin ducere la indiferenţă, resemnare şi plecare în bejenie nu se pot da legi. O să ieşim iar 1000-2000 de persoane la acest marş. Tu, cel care citeşti şi eşti din Bucureşti sau alt oraş mare, de ce nu ieşi? De ce te-ai resemnat? Cetăţeni model într-o ţară stricată dar cu sentimentul că facem tot ce ţine de noi atunci când totuşi renunţăm pentru că <nu are rost, oricum nu se schimbă nimic.> (Aly Elsiddig)”, au transmis organizatorii evenimentului de la Alba Iulia

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările