Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit la bursa din Toronto. Compania a pierdut într-o zi 200 de milioane de dolari

6
9 Sep 2013 18:15:29
Autor: Dorin Ţimonea
Valoarea acţiunilor a scăzut foarte mult pe bursă
Valoarea acţiunilor a scăzut foarte mult pe bursă

Autoritatea care reglementează investiţiile pe piaţa de capital în Canada a anunţat, luni, posibilitatea să suspende acţiunile Gabriel Resources de la tranzacţionare, după ce valoarea acestora s-a prăbuşit ca urmare a deciziei USL de a respinge proiectul Roşia Montană în Parlament. ÎPe parcursul zilei, cotaţia a scăzut la jumătate din valoarea iniţială.

UPDATE: Bursa din Toronto a închis luni la o valoare de 0,68 de dolari canadieni pentru o acţiune Gabriel Resources. Pe întreg parcursul zilei acţiunile au pierdut 53,74% din valoarea iniţială. S/au tranzaţionat în total 12,5 milioane de acţiuni. Raportat la cotaţia de vineri, 6 septembrie, Gabriel Resources a pierdut luni aproximativ 200 de milioane de dolari canadieni. Capitalizarea bursieră a companiei este în acest moment de 261 de milioane de dolari.
 
„Autoritatea poate lua o decizie de suspendare temporară a tranzacţionării în scopul asigurării securităţii, ca şi o anticipare a unui anunţ care urmează să fie făcut public de către companie. Tranzacţionările se bazează pe principiul ca toţi investitorii să aibă acces în acelaşi timp la informaţiile importante ale companiei”, se afirmă într-un comunicat de presă publicat pe site-ul bursei din Toronto. 
 
Acţiunile Gabriel s-au prăbuşit la valori mai mici de un dolar, pierzând în anumite momente ale zilei chiar şi peste 50 la sută din valoare. Până la ora 18.00 erau tranzacţionate peste 7 milioane de acţiuni ale companiei miniere. Cea mai mică valoare înregistrată a fost 0,41 de dolari, ulterior urcând până la 0,85 de dolari. La începutul zilei o acţiune valora 1,47 dolari.
 
Gabriel Resources anunţă într-un comunicat că a luat notă de declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale altor miniştri din Guvernul României, apărute în presă luni, potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roşia Montană urmează să fie respins înainte de a fi dezbătut de cele două Camere ale Parlamentului, se arată într-un comunicat al companiei canadiene.
 
De asemenea, reprezentanţii companiei mai afirmă că vor analiza toate opţiunile posibile în cazul respingerii propunerii legislative privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană, inclusiv transmiterea unei notificări formale referitoare la intenţia de a iniţia o acţiune în instanţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Vesta Vesta
9.09.2013, 18:24:36

Sper sa se aleaga praful de ticalosul asta!

+2 (2 voturi)
flesh -
9.09.2013, 18:28:04

Comentariu considerat abuziv.

654815544566
9.09.2013, 19:18:36

Hi hi hi ... ce naspa e cand te joci cu speculatia. Cand le cresteau actiunile doar pentru ca presedintele a zis ca sustine exploatarea nu se mai "vaitau". Asta e, cand te joci cu borfasii, la un moment dat te trag in teapa.

+5 (7 voturi)
Toru Okada
9.09.2013, 21:00:13

Ne bucuram pentru Gabriel Resources si le uram asemenea succesuri in continuare!

+1 (1 vot)
George Muresan
9.09.2013, 21:28:20

Noi le dorim din inima ceea ce-au dorit ei la Rosia Montana :) cata obraznicie ,sa desfigureze inima acestei tari, ,,cum ar fi aratat inima acestei tari? o mare gropa de ceanuri nu-i asa? ticalosii , sa plece in canada lor sa ne lase in pace

Vezi toate comentariile (6)