Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Grup al „Alcoolicilor Anonimi”, înfiinţat la Alba Iulia

0
13 Jun 2013 14:17:29
Autor: Dorin Ţimonea
Grupul beneficiază de sprijinul bisericii ortodoxe. Foto Arhivă
Grupul beneficiază de sprijinul bisericii ortodoxe. Foto Arhivă

Alba Iulia este din această săptămână pe harta „Alcoolicilor Anonimi” odată cu înfiinţarea primului Grup AA (Grupul „Alcoolicii Anonimi”) ce îşi propune să ajute persoanele dependente de alcool. A fost organizat cu sprijinul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi va funcţiona în completarea Centrului de Consiliere şi Terapie pentru Alcoolici pe care asociaţia l-a înfiinţat în urmă cu mai mulţi ani.

Centrul va oferi întâlniri motivaţionale prin Grupul AA, un program de consiliere şi sprijin de specialitate pentru alcoolici şi un program de sprijin pentru familiile persoanelor dependente de alcool.  

Prima întâlnire a Grupului „Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia a avut loc în această săptămână şi la aceasta au participat persoane dependente de alcool din municipiu dar şi alcoolici din întreaga ţară care au reuşit să se vindece de această boală cu ajutorul întâlnirilor motivaţionale din cadrul grupurilor AA. Întâlnirea s-a bucurat de participarea unuia dintre susţinătorii mişcării „Alcoolicii Anonimi” în România, Floyd Frantz, un alcoolic recuperat din SUA. Floyd, cum este cunoscut de dependenţi de alcool din grupurile AA, încearcă în prezent să facă misiune pentru a-i sprijini pe semenii săi care se luptă cu patima alcoolului. 
 
„Am început să beau când eram adolescent şi imediat problemele au început să curgă odată cu băutura. Am cunoscut AA-ul toată viaţa dar nu m-am gândit vreodată că aş avea nevoie de ajutor. Într-o zi mi-am dat seama că nu mai consumam eu alcoolul ci alcoolul începuse să mă consume pe mine. Aveam credinţa în Dumnezeu dar nu ştiam dacă Dumnezeu mai credea în mine. Într-o seară i-am cerut ajutorul. Primul pas a fost să merg la Alcoolicii Anonimi şi să admit că eram alcoolic” a povestit Floyd Frantz despre experienţa sa ca alcoolic. El a promis că va încerca să vină la întâlnirile care vor urma ale Grupului AA din Alba Iulia. 
 
Unde funcţionează grupul
 
Printre invitaţii de la prima întâlnire a Grupului AA din Alba Iulia s-au numărat şi directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba Marius Schiau, directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, Delia Cristescu, coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Claudiu Duşa, şi Claudiu Stefani – cadru didactic la Catedra de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Preşedintele Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, pr. Nicolae Călin Ignat, a dat asigurări că Grupul AA va primi întreaga susţinere de care are nevoie din partea asociaţiei. 
 
„Cu toţii avem patimi mai mari sau mai mici şi este important să primim sprijinul necesar pentru a depăşi aceste patimi. Sper ca acest grup înfiinţat în judeţul Alba să fie viu şi totodată să producă schimbări pentru cei care au probleme cu alcoolul, pentru cei care au nevoie de sprijin şi au nevoie să-l găsească pe Dumnezeu” a mai spus pr. Nicolae Călin Ignat. Grupul „Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia va funcţiona în cadrul Aşezămâtului Social „Sfântul Meletie” din municipiu şi se va întâlni în fiecare marţi de la ora 18,00. Detalii pot fi obţinute de la coordonatorul grupului: Lucian  - 0757/ 354504.
 
Cine sunt Aloolicii Anonimi
 
Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi si femei care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de boala alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. Primul grup AA s-a născut la Akron, Ohio, în iunie 1935.  În România înainte de 1989 autorităţile nu au permis funcţionarea Alcoolicilor Anonimi. În februarie 1991 la Timişoara s-a constituit primul Grup AA din România. 
 
Alcoolismul este o boală, nu un viciu. Este o boala progresivă, fizică, mentală şi spirituală, incurabilă, marcată de obsesia de a bea, în ciuda răului fizic produs de consumul de alcool. În prezent, potrivit statisticilor, România se află pe locul 2 în Europa, după Irlanda, în ceea ce priveşte consumul excesiv de alcool. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările