Hotărârea Consiliului local Lupşa privind demiterea viceprimarului din funcţie, anulată de Tribunalul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Lupşa
Primăria Lupşa

Instituţia Prefectului Alba a câştigat prima etapă a procesului cu Consiliul local al comunei Lupşa în ceea ce priveşte anularea unei hotătâri din iulie 2017, prin care a fost schimbat din funcţie viceprimarul Radu Penciu.

Decizia a fost pronunţată în 23 ianuarie 2019 şi poate fi contestată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. ”Admite acţiunea în contencios administrativ precizată, exercitată de reclamantul Prefectul Judeţului Alba în contradictoriu cu pârâtul: Consiliul Lcal al Comunei Lupşa şi în consecinţă: Anulează Hotărârea Consiliului Local Lupşa, nr. 60/27.07.2018, privind schimbarea din funcţia de viceprimar al Comunei Lupşa, a domnului Penciu Ioan Radu. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul si motivele de recurs se depun la Tribunalul Alba, sub sancţiunea nulităţii”, se precizează în dispozitivul deciziei instanţei de judecată.

Scandalul de la Primăria Lupşa a izbucnit în luna iulie a anului trecut. Consiliul local a adoptat în 28 iulie 2018 o hotărâre prin care viceprimarului Radu Penciu (ALDE) a fost demis din funcţie. Din cei 13 consilieri locali din Lupşa, au votat pentru schimbarea viceprimarului 10 consilieri, unul s-a opus, iar doi şi-au anulat votul. În principal, voturile au fost exprimate de consilierii PSD şi PNL, înţelegerea fiind ca postul să fie ocupat în continuare de un reprezentant al liberalilor. Radu Penciu a afirmat că a fost schimbat ilegal din funcţie şi că motivele invocate de consilieri nu sunt reale şi nu pot determina o astfel de decizie.

În procesul verbal al şedinţei Consiliului local din 27 iulie 2018 apar mai multe afirmaţii ale unor consilieri locali care îi reproşează viceprimarului, înainte de vot, că nu s-a ocupat, de exemplu, de repararea unei punţi peste râul Arieş la Valea Lupşii, că nu a folosit banii din fondul de rulment sau că a ”tăiat” ajutorul social unei femei ”amărâte”, acuzaţii respinse de către viceprimar. Unii consilieri au invocat şi un aşa-zis ”troc” încheiat după alegerile din 2016, potrivit căruia reprezentantul ALDE trebuia să ocupe funcţia de viceprimar doi ani, iar un reprezentant PNL, următorii doi ani.

Cererea Instituţiei Prefectului de anulare a hotărârii Consiliului local a fost înregistrată în 21 august 2018, dată de la care au fost şi suspendate efectele acesteia, astfel încât viceprimarul a revenit în funcţie. Ulterior, acesta a preluat timp de circa două luni şi atribuţiile de primar al comunei, ca urmare a problemelor de ”integritate” pe care le are primarul Dănuţ Bârzan (PSD). Viceprimarul a contestat, la rândul său, hotărârea Consiliului local, procesul fiind în derulare la Tribunalul Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite