Gospodăria a fost înfrumuseţată cu mii de luminiţe care au fost puse pe case, în copaci şi pe garduri.
Proprietarii locuinţei obişnuiesc să-şi decoreze casa în fiecare an, în preajma Crăciunului, dorind să creeze o atmosferă de poveste, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Priveliştea casei aflate doar la câţiva kilometri depărtare de Alba Iulia este un adevărat spectacol, mai ales că zona nu are de obicei o iluminare generoasă.
„Anul acesta a fost mai special, niciodată nu am pus chiar atâtea pe casă”, a spus proprietarul casei din Totoi.
Prima instalaţie pentru bradul de Crăciun a fost creată la puţin timp după inventarea becului, până atunci folosindu-se lumânări aprinse. Din aceeaşi perioadă datează şi obiceiul de a instala brazi în pieţele publice, cu ocazia sărbătorilor, decoraţiunile de Crăciun fiind rezervate, până la acel moment, interiorului caselor.
În 1880, în preajma Crăciunului, Thomas Edison, inventatorul becului incandescent, şi-a înconjurat întreg laboratorul cu lumini, lucru nemaivăzut până atunci. Doi ani mai târziu, împreună cu asociatul său, Edward Johnson, Edison a arătat publicului şi prima instalaţie de brad.
Deşi au trecut mai bine de 130 de ani de la prima instalaţie de brad, tehnologia utilizată este în mare parte aceeaşi şi multe instalaţii folosesc în continuare becurile incandescente. În ultimii ani, însă, becurile clasice au început să fie înlocuite cu LED-uri, mult mai durabile şi mai eficiente energetic, dar şi mai potrivite pentru a obţine diferite efecte.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Astia nu mai au grija facturii de curent. Mama lor de chiaburi!