Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Incidenţa cazurilor de coronavirus în Alba. Comuna Ciugud a depăşit pragul care impune scenariul „roşu“

0
25 Sep 2020 10:24:01
Autor: Dorin Ţimonea
Comuna Ciugud a atins numărul de cazuri pentru a fi instituit ”scenariul roşu”
Comuna Ciugud a atins numărul de cazuri pentru a fi instituit ”scenariul roşu”

Direcţia de Sănătate Publică Alba a prezentat, vineri, situaţia incidenţei cazurilor de COVID-19 în judeţ. Este vorba despre situaţia cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori. Comuna Ciugud a depăşit pragul pentru a intra în scenariul ”roşu”.

UPDATE  Autorităţile au luat decizia ca şcoala să se mute exclusiv în online. De săptămâna viitoare, cei aproximativ 160 de elevi vor face ore de acasă. Săptămâna viitoare va avea loc o şedinţa administrativă în care se va decide pentru ce perioadă de timp elevii de la Cigud vor face şcoală online, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei din Ciugud, Dan Lungu. De asemenea, vineri se va discuta cu privire la obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice exterioare. De asemenea, în comună va începe o ampla campanie de informare a localnicilor cu privire la toate măsurile sanitare şi de precauţie care trebuie luate pentru a se proteja de o posibilă infectare cu COVID-19.
 
Ştirea iniţială: În total, la nivelul judeţului, incidenţa cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 0,91, potrivit DSP Alba. În perioada 11-24 septembrie 2020, la nivelul judeţului s-au înregistrat 340 de infectări noi cu coronavirus.
 
Cele mai multe îmbolnăviri sunt în mediul urban, adică 275, în acest caz incidenţa fiind de 1,22 la mie. Ce mai mare incidenţă a cazurilor noi în mediul urban este la Alba Iulia: 2,31 la mie. Cea mai mare incidenţă în mediul rural este la Ciugud, unde sunt 13 cazuri, iar incidenţa ajunge la 4,13 la mie.
 
Comuna Ciugud ar trebui, astfel, să intre în scenariul roşu, ceea e înseamnă închiderea unităţilor şcolare şi a unităţilor de alimentaţie publică pentru următoarele două săptămâni. Limita peste care se instituie scenariul ”roşu” este de 3 cazuri la mia de locuitori. La Ciugud sunt focare familiale. Decizia privind instituirea unor măsuri restrictive aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările