Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Interes scăzut pentru vaccinare la primul centru din mediul rural în Alba. Doar 10 persoane au venit în prima zi

0
20 Apr 2021 18:20:17
Autor: Dorin Ţimonea
Centrul de vaccinare de la Ighiu. Foto DSP Alba
Centrul de vaccinare de la Ighiu. Foto DSP Alba

Peste 900 de locuri sunt disponibile în primul centru de vaccinare anti-COVID-19 care funcţionează, de marţi, în mediul rural în judeţul Alba, în comuna Ighiu.

Numărul celor care s-au prezentat în prima zi pentru a se imuniza cu serul Moderna a fost foarte scăzut, de doar 10.
 
"Azi, 20 aprilie, s-a deschis la Ighiu, în colaborare cu Primăria comunei, primul centru de vaccinare fix din mediul rural din judeţul Alba. Amenajat în sediul Centrului pentru persoane vârstnice din comună, acesta beneficiază de 2 fluxuri de vaccinare a câte 96 de locuri, serul utilizat fiind Moderna.
 
(...). Prima persoană vaccinată a fost un localnic în vârstă de 73 de ani, Florian Gruian, care s-a arătat încrezător că vaccinul primit îl va ajuta ca în viitorul apropiat să se reîntoarcă la o viaţă normală, cu mai puţine restricţii. Marţi, 20 aprilie, în prima zi de vaccinare, în Centrul nou deschis au fost imunizate 10 persoane", a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
 
Potrivit sursei citate, modalitatea de programare este prin lista de aşteptare de pe platforma naţională - programare.vaccinare-covid.gov.ro. "Având în vedere însă faptul că sunt locuri libere, practic notificarea se trimite în câteva minute şi programarea poate fi finalizată rapid", precizează DSP Alba.
 
În comuna Ighiu erau marţi 27 de cazuri active de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu rată de incidenţă de 3,84 la mia de locuitori.
 
În judeţul Alba sunt înscrise marţi 2.488 de persoane pe liste de aşteptare, toate pentru vaccinul Pfizer. În acelaşi timp, în centrele de vaccinare din judeţ sunt disponibile 3.137 de locuri, dintre care 435 cu Pfizer, 930 cu Moderna şi 1.772 cu AstraZeneca. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările