Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Investiţii de peste 2 milioane de euro în două baze sportive la Blaj. Când vor fi gata noile facilităţi destinate locuitorilor

0
1 Feb 2020 17:14:19
Autor: Dorin Ţimonea
Blajul va avea două noi baze sportive
Blajul va avea două noi baze sportive

Municipiul Blaj din Alba va avea două baze sportive, ce vor fi amenajate prin Programul Naţional de construcţii de interes public sau social. Lucrările vor începe în acest an, după derularea licitaţiilor şi sunt programate să fie finalizate în vara anului 2021.

Investiţia totală este de 2,1 milioane de euro. Este vorba despre Baza sportivă de tip 1, ce reprezintă o primă etapă de reabilitare a bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”, iar Baza sportivă de tip 2 va fi construită în zona Sălii de sport „Timotei Cipariu”.
 
Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, a semnat Ordinele prin care cele două proiecte intră pe lista programului ”Construcţii de bază sportive”, după ce Primăria Blaj le-a depus la Compania Naţională de Investiţii.
 
Baza sportivă de tip 1, în valoare de 1,7 milioane euro, reprezintă o primă etapă de reabilitare a bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”, în cadrul căreia se vor construi şi amenaja, pe o suprafaţă totală de 13.200 mp: un teren sintetic de fotbal, dotat cu instalaţie de nocturnă, la dimensiunile omologate de UEFA şi FRF (105m x 68m), un teren sintetic mic (20m x 40m), de asemenea echipat cu instalaţie de nocturnă, vestiare, o tribună cu 500 locuri şi locuri de parcare.
 
În cea de-a doua fază de reabilitare, Primăria Blaj va amenaja, din fonduri proprii, o pistă de atletism nouă şi va continua amenajarea tribunei, care va fi acoperită şi va ajunge la 1.000 de locuri.
 
Baza sportivă de tip 2, în valoare de 400 mii euro, va fi construită în zona Sălii de sport „Timotei Cipariu”, unde vor fi amenajate, pe o suprafaţă de 1.500 mp, un teren sintetic (dimensiuni 20m x 40m) dotat cu instalaţie de nocturnă, vestiare şi locuri de parcare. Şi aici se are în vedere realizarea unui complex sportiv unitar, care să cuprindă sala de sport, cele două terenuri sintetice de fotbal şi terenul de tenis de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”.
 
”În condiţiile în care lucrările la Sala Polivalentă sunt în plină desfăşurare, iar Bazinul de Înot va fi inaugurat peste câteva zile, municipalitatea îşi propune şi reabilitarea stadionului CIL, astfel încât, în câţiva ani, Blajul se va putea mândri cu o infrastructură sportivă completă, care să creeze toate condiţiile pentru viitorii sportivi şi, de ce nu?, care să producă cât mai mulţi campioni”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările