Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Iresponsabilitatea unui şofer recidivist i-a uimit pe judecători. Conducea fără permis şi consuma alcool chiar şi când mergea cu copiii în maşină

0
22 Nov 2021 13:33:05
Autor: Dorin Ţimonea
Şoferul a fost surprins de mai multe ori sub influenţa băuturilor alcoolice Foto: IPJ Alba
Şoferul a fost surprins de mai multe ori sub influenţa băuturilor alcoolice Foto: IPJ Alba

Un bărbat de 46 de ani din judeţul Mureş a devenit un client fidel al poliţiştilor rutieri din Alba. Cu două condamnări la activ pentru infracţiuni rutiere, acesta a primit o pedeapsă cu executare.

Mihai S. obişnuia să meargă cu maşina, sub influenţa băuturilor alcoolice, la locuinţa socrilor săi din satul Ciugudu de Jos, comuna Unirea. Ultima faptă a acestuia a avut loc pe 14 martie 2020, când a fost susprins cu o alcoolemie uriaşă, în timp ce conducea o maşină neînmatriculată şi cu număr fals de înmatriculare.
 
La toate acestea se adaugă faptul că şoferul nu are permis de conducere. Bărbatul îi avea în maşină pe copiii săi şi a recunoscut că a consumat alcool şi pe parcursul drumului. A fost condus la spitalul din Aiud, în vederea recoltării a două mostre biologice, rezultând o alcoolemie de 2,17 g‰, la prima probă respectiv o alcoolemie de 2,03 g‰, la a doua probă. Dosarul penal rezultat a fost înregistrat la Judecătoria Aiud.
 
„Instanţa reţine gradul ridicat de pericol social concret al faptelor, având în vedere că inculpatul, fără a avea cunoştinţele necesare cu privire la regulile de circulaţie, respectiv fără a avea garanţia legală a posibilităţii de utilizare a unui vehicul, a condus un autoturism pe drum public, pe o distanţă mare de câţiva zeci de km, inclusiv pe un drum naţional extrem de circulat. 

În aceste condiţii, după ce a consumat alcool în cantităţi însemnate, inculpatul a luat copii în maşină şi pe drum, în timp ce conducea, a continuat să consume alcool, rezultând în final valori ale alcoolemiei de 2,17, respectiv 2.03 la mie, adică foarte mult, pericolul pe care l-a reprezentat inculpatul la momentul respectiv fiind mai mult decât evident atât pentru restul participanţilor la trafic, cât şi pentru propriii săi copii”, a precizat magistratul, şocat de indiferenţa bărbatului.
 
În anul 2018, acesta a condus de două ori în condiţii similare, fiind condamnat ulterior la două pedepse, una cu suspendare şi a doua cu amânarea executării pedepsei. 

„Inculpatul ştia foarte bine că împotriva sa se desfăşoară cercetări penale în două dosare penale pentru alte 4 infracţiuni la regimul rutier şi pur şi simplu nu i-a păsat, sfidând astfel orice regulă şi orice minim respect datorat autorităţii sau participanţilor la trafic. Inculpatul a mai fost condamnat în trecut pentru infracţiuni (executând pedepse în regim de detenţie), inclusiv la regimul rutier, aşa cum rezultă din fişa de cazier a acestuia, pedepse faţă de care s-a împlinit termenul de reabilitare în prezent”, a mai susţinut judecătorul. 
 
Singurul aspect care a putut fi reţinut în favoarea bărbatului, a fost faptul că a manifestat o atitudine sinceră, regretând şi recunoscând săvârşirea faptelor şi împrejurările în care aceasta s-a produs. În final, Judecătoria Aiud l-a condamnat la pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Dosarul a ajuns ulterior la Curtea de Apel unde va fi pronunţată sentinţa definitivă în decembrie 2021.

Vă mai recomandăm:

 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările