Licitaţie de peste 15 milioane de euro pentru colectarea şi transportul deşeurilor în două zone din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba a demarat procedura de delegare prin concesiune a serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor municipale şi a unor fluxuri speciale de deşeuri în două din cele patru zone ale judeţului cu o populaţie de aproape 130.000 de locuitori.

Este vorba despre zona 4 (lotul 4) cu municipiul Blaj şi comunele apropiate, respectiv zona 2 (lotul 2) cu oraşul Cugir şi municipiul Sebeş, la care se adaugă comunele învecinate acestora. Anunţul a fost publicat pe SEAP în 28 august 2017. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de 70.752.779 lei, respectiv aproape 15,4 milioane de euro. Valoarea totală estimată pentru lotul 2 - Tartaria este de 47.690.707 lei, iar pentru lotul lotul 4 - Blaj se ridică la 23.062.072 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 31 octombrie 2017, ora 10.00. Cele două zone vor fi deservite de staţiile de transfer deşeuri de la Tărtăria (capacitate 33.000 de tone pe an) şi Blaj (capacitate 15.000 de tone pe an) construite prin proiectul ”Sistem de management integrat al deşeurilor”, derulat de Consiliul Judeţean.

Operatorul sau operatorii care vor obţine contractele vor colecta deşeurile din aceste localităţi şi le vor transporta la cele două staţii de transfer, de unde, un alt operator, care va fi desemnat de Consiliul Judeţean, la va duce, în final, la depozitul ecologic de deşeuri de la Galda de Jos. Pot participa la licitaţia deschisă organizată de Asociaţia ”Salubris Alba”, operatorii economici care vor face dovada deţinerii unei experienţe similare în calitate de contractant unic sau în asociere în unul sau mai multe contracte similare şi de o complexitate comparabilă cu serviciile care vor fi concesionate. De asemenea, ofertanţii vor trebui să facă dovada unei cifre medii globale de afaceri, pe ultimii trei ani încheiaţi (2014, 2015, 2016), în valoare de cel puţin 9.538.000 lei pentru lotul 2, respectiv 4.612.000 lei pentru lotul 4.

Potrivit caietelor de sarcini, operatorul delegat va plăti UAT-urilor componente o redevenţa reprezentând 5% din valoarea cifrei de afaceri realizate din activitatea de colectare şi transport pe raza de administrare teritorială a acestora conform contractului de delegare a gestiunii. În plus, operatorul delegat va plăti, o taxa de administrare în favoarea ADI Salubris Alba în valoare de 0,75% din valoarea cifrei de afaceri totală realizată din activitatea de colectare şi transport pe lotul de operare. Localităţile incluse în zona 4 (45.726 de locuitori) de colactare sunt municipiul Blaj şi comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Săncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelul de Jos şi Roşia de Secaş. În zona 2 de colectare (81.341 de locuitori) de a deşeurilor au fost incluse municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi comunele Daia Română, Cut, Şpring, Doştat, Gârbova, Cîlnic, Pianu, Săliştea, Blandiana, Vinţu de Jos, Ceru Băcăinţi, Şibot şi Şugag.

Prin contractele ce vor fi încheiate de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; coletarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la staţiile de transfer Tărtăria şi Blaj; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj.

ADI Salubris Alba urmează să scoată la licitaţie şi celelalte două contracte de colectare şi transport deşeuri aferente zonelor 1 şi 3, respectiv centrul judeţului cu municipiile Alba Iulia, Aiud şi oraşul Blaj şi nordul judeţului unde localităţile cele mai importante sunt oraşele Cîmpeni, Baia de Arieş, Abrud şi Zlatna. Deocamdată, documentaţile sunt blocate din motive tehnice: imposibilitatea convocării Consiliului local al comunei Ponor pentru aprobarea documentaţiei pentru zona 1 şi reglementarea statutului staţiei de transfer de la Gura Roşiei, aflată în zona 3.

Citiţi şi:

Concedii cu familia mascate în cursuri şi formări profesionale. Instituţiile din Alba au cheltuit peste un milion de lei pentru vacanţele a sute de angajaţi

Cum se întocmeşte în detaliu un plan de afaceri competent. Rolul esenţial al celor „4P“ în succesul unei firme

Zeul misterelor de la Apulum. Cum decurgea un ritual de iniţiere mithraic la care participau soldaţii romani

Cum sunt clasificate grupele de sânge şi compatibilitatea acestora. Care sunt cele mai întâlnite tipuri sanguine în România

Satul din Apuseni unde jumătate din locuitori au fost deportaţi de comunişti. Mărturia unei femei care a trăit calvarul

Capcanele cardului de credit. Cum se calculează perioada de graţie şi cât de mare este dobânda penalizatoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite